Οι ιππότες του αγίου Ιωάννη και η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

(Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, Unesco 1988)
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 16.00
14.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
9786185590826
Εκδόσεις: Ινφογνώμων
Σελίδες:176
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2025
ISBN:9786185590826
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το παρόν πόνημα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, με τίτλο «Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη», το οποίο έχει μορφή ιστορικού διηγήματος -όπου ο μύθος συνυπάρχει με την ιστορική πραγματικότητα- εστιάζεται η προσοχή του αναγνώστη στο κοινωνικό, οικονομικό και ιστορικό περιβάλλον της εποχής των ιπποτών, δηλαδή των «μοναχών/πολεμιστών της Ρόδου», με έμφαση στην εθνική και ταξική σύνθεση αυτών, τη διαμόρφωση της κεντρικής διοίκησης, τις λογοτεχνικές δραστηριότητες και εικαστικές τέχνες που επικρατούσαν στη συγκεκριμένη εποχή, την οικονομική και εκκλησιαστική οργάνωση, καθώς και την προετοιμασία των δύο αντιμαχομένων και τα γεγονότα των δύο πολιορκιών της πόλης της Ρόδου (το 1480 και 1522) από τους Τούρκους επιδρομείς.
Στο δεύτερο μέρος, με τον τίτλο «Η μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου», που έχει τη μορφή ταξιδιωτικής περιήγησης, γίνεται μια εικονική περιπλάνηση (ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές):
-Στους ιστορικούς δρόμους
-Τα σημαντικά κτίρια
-Τις οχυρωματικές εγκαταστάσεις
-Το εμπορικό λιμάνι
-Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (με λεπτομερή περιγραφή του περιεχομένου κάθε επισκέψιμης αίθουσας αυτού ξεχωριστά) προκειμένου να έχει ο αναγνώστης μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!