Ο Αριστοτέλης και ο Δάντης ανακαλύπτουν τα μυστικά του σύμπαντος

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 16.80
10.08
Τιμή Πρωτοπορίας
+
580569
Σελίδες:400
Επιμελητής:ΓΚΑΒΑΛΙΖΟΥΔΗ ΦΙΛΙΩ
Μεταφραστής:ΓΚΑΒΑΛΙΖΟΥΔΗ ΦΙΛΙΩ
Ημερομηνία Έκδοσης:08/07/2022
ISBN:9789601437453
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή

Ο Δάντης είναι καλός κολυµβητής. Ο Άρης δεν είναι. Ο Δάντης έχει ευφράδεια λόγου και σιγουριά για τον εαυτό του. Ο Άρης δυσκολεύεται µε τις λέξεις και δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση. Ο Δάντης χάνεται στα ποιήµατα.

Ο Άρης χάνεται στις σκέψεις του για τον µεγαλύτερο αδερφό του που βρίσκεται στη φυλακή. Ο Δάντης έχει ανοιχτόχρωµο δέρµα. Τα χαρακτηριστικά του Άρη είναι πολύ πιο σκούρα. Ένα αγόρι όπως ο Δάντης, µε την αισιόδοξη οπτική του για τη ζωή, θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα µπορούσε να γκρεµίσει τα τείχη που έχει υψώσει γύρω του ο Άρης.

Παρ’ όλ’ αυτά, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, όταν συναντιούνται, ανάµεσά τους αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερος δεσµός, που θα τους βοηθήσει να µάθουν τις σηµαντικότερες αλήθειες της ζωής και θα τους οδηγήσει να ανακαλύψουν τους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν. Όµως τα εµπόδια που υπάρχουν στον δρόµο τους είναι µεγάλα, και µόνο µε την αµοιβαία εµπιστοσύνη και, πάνω απ’ όλα, µε τη δύναµη της φιλίας τους, ο Άρης και ο Δάντης θα καταφέρουν να βγουν δυνατότεροι από τις δοκιµασίες.

Μερικές φορές οι γονείς αγαπούν τόσο πολύ τους γιους τους, που πλέκουν ένα ροµάντζο γύρω από τη ζωή τους.

Νοµίζουν ότι η νεότητα µπορεί να µας βοηθήσει να ξεπεράσουµε τα πάντα. Ίσως οι µαµάδες και οι µπαµπάδες να ξεχνούν αυτό το µικρό γεγονός: το να είσαι στα πρόθυρα των δεκαεπτά µπορεί να είναι σκληρό και επώδυνο και µπερδεµένο. Το να είσαι στα πρόθυρα των δεκαεπτά µπορεί πραγµατικά να είναι χάλια.

Η κύρια σύγκρουση στο βιβλίο είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ

Σε όλο το μυθιστόρημα, ο Άρι παλεύει με ζητήματα ταυτότητας και να βρει ποιος είναι.

Ένα λυρικό μυθιστόρημα για την οικογένεια και τη φιλία από τον αναγνωρισμένο συγγραφέα Benjamin Alire Saenz. Ο Αριστοτέλης είναι ένας θυμωμένος έφηβος με έναν αδελφό στη φυλακή. Ο Δάντης είναι ένας άνθρωπος που τα ξέρει όλα και έχει έναν ασυνήθιστο τρόπο να βλέπει τον κόσμο. Όταν οι δυο τους συναντιούνται στο κολυμβητήριο, φαίνεται να μην έχουν τίποτα κοινό. Καθώς όμως οι δύο μοναχικοί αρχίζουν να περνούν χρόνο μαζί, ανακαλύπτουν ότι μοιράζονται μια ιδιαίτερη φιλία—τη φιλία που αλλάζει ζωές και διαρκεί μια ζωή. Και είναι μέσα από αυτή τη φιλία που ο Άρης και ο Δάντης θα μάθουν τις πιο σημαντικές αλήθειες για τον εαυτό τους και το είδος των ανθρώπων που θέλουν να είναι. Είναι η ιστορία δύο φίλων, του Άρη και του Δάντη, που συναντιούνται στα δεκαπέντε τους, σε ένα καλοκαίρι απόλυτης πλήξης. Η φιλία τους είναι μια πράξη ισορροπίας, γλυκιά και τρυφερή, παιχνιδιάρικη και σοβαρή, γεμάτη πνευματικές αλληλεπιδράσεις και αμφισβητήσεις για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα.

Είναι μια όμορφη ιστορία φιλίας – αν και η φιλία τους τελικά εξελίσσεται σε μια ρομαντική σχέση που προέρχεται από το να ερωτεύεσαι ένα άτομο που ήδη αγαπάς τόσο πολύ.

ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ σε ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΕΡΒΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΤΑΪΛΑΝΔΗ, ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΝΤΗΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το βιβλίο απέσπασε τις ακόλουθες διακρίσεις:

• Φιναλίστ του βραβείου Amelia Elizabeth Walden (2013)[8]
• Νικητής Λογοτεχνικού Βραβείου Λάμδα για LGBT Παιδιά/Νεανικούς Ενήλικες (2013)[9]
• Βραβείο Βιβλίου Stonewall για Λογοτεχνία LGBT (2013)[10]
• Μετάλλιο αφήγησης Pura Belpre για τη λατινική λογοτεχνία (2013)[11]
• Βραβείο Michael L. Printz για λογοτεχνία για νέους ενήλικες (2013)[12]
• Επιλογή της πρώτης δεκάδας της Ένωσης Αμερικανικών Βιβλιοθηκών (ALA) Καλύτερης Μυθοπλασίας για Νέους Ενήλικες (2013)[13]
• ALA Rainbow List (2013)[14]
• American Library Services for Children (ALSA) Notable Children's Books (2013)[15]
• School Library Journal Best Children's Books (2012)[4]
• Kirkus Reviews Best Teen Books (2012)[4]
• Επιλογή Junior Library Guild[4] Το βιβλίο ήταν μια κριτική επιτυχία, κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα για νέους ενήλικες όλων των εποχών και έχει συγκεντρώσει πολλές θετικές κριτικές από το Kirkus Reviews. School Library Journal, The Horn Book Magazine και Voice of Youth Advocates (VOYA

Μια κριτική του Publishers Weekly που το αποκαλεί «μια τρυφερή, ειλικρινή εξερεύνηση της ταυτότητας και της σεξουαλικότητας και μια παθιασμένη υπενθύμιση ότι η αγάπη —είτε ρομαντική είτε οικογενειακή— πρέπει να είναι ανοιχτή, ελεύθερη και χωρίς ντροπή.

Το βιβλίο έτυχε θετικής υποδοχής και από τους αναγνώστες.

Τον Μάιο του 2016, περισσότερα από τέσσερα χρόνια μετά τη δημοσίευσή του, κατέλαβε την πρώτη θέση σε μια λίστα δημοφιλών LGBT μυθιστορημάτων στο Goodreads.

Το βιβλίο θα μεταφερθεί στην οθόνη από τον σκηνοθέτη Aitch Alberto

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!