Νεομάρτυρες της ορθοδοξίας στον 20ο και 21ο αιώνα (Τόμος Β)

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 14.00
11.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
489397
Εκδόσεις: Γρηγόρης
Σελίδες:242
Ημερομηνία Έκδοσης:06/11/2018
ISBN:9789606121913
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Θεμέλιο πνευματικό και στήριγμα αήττητο της Εκκλησίας μας αποτελεί η θυσία του Κυρίου μας Ιησού-Σωτήρα. Από τότε, ως σήμερα, η προσφορά αίματος είναι αναγκαία για τη λειτουργία του Σώματος της Εκκλησίας, ένεκα που τα πιστά μέλη της αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τα μύρια δεινά από τους πολεμίους Της μιμούμενοι τον πρώτο σταυροφόρο του Γολγοθά. Από τότε, έως σήμερα, η προσφορά αίματος αποτελεί την αληθινή λατρεία, το ευλογημένο περίδοξο στοιχείο για την λειτουργία του Σώματος της Εκκλησίας, το οποίο ρέει στις φλέβες της ως δύναμις, ως δόξα και μεγαλείο της Πίστεως από τα εκατομμύρια των Μαρτύρων, των Νεομαρτύρων και Ομολογητών. Αυτοί, ως “άνθη εύοσμα και μυρόπνοα” έδωσαν, κατά καιρούς και δίνουν το δικό τους αίμα, ώστε να ανθεί η χριστιανική ζωή, να αυξάνεται η Πίστι των Χριστιανών και να μεγαλύνεται το έργο της Εκκλησίας στον κόσμο.

*

Μετά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε το αναγνωστικό κοινό για τον πρώτο τόμο της σειράς «Νεομάρτυρες της Ορθοδοξίας στον 20ο και 21ο αιώνα», προβαίνουμε στην παρουσίαση του ανά χείρας σας δεύτερου τόμου, ο οποίος περιλαμβάνει τα μαρτύρια που συνέβησαν στο χρονικό διάστημα από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα, τα οποία παρελήφθησαν στον πρώτο τόμο, καθώς και εκείνα που σημειώθηκαν μετά το έτος 2011, όπου ολοκληρώθηκε η συγγραφή του πρώτου τόμου της σειράς.
Η έκδοση αυτή φιλοδοξεί να παρουσιάσει γενναία πρότυπα, σε μία εποχή όπου έχει επικρατήσει η χλιαρότητα και η πνευματική πλαδαρότητα. Έρχονται όμως οι νέοι μάρτυρες, για να μας αποδείξουν ότι «ο Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας».

Οι Άγιοι Νεομάρτυρες με το παράδειγμά τους, την ευψυχία τους και τη βαθιά πίστη τους στον Χριστό, εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τις ψυχές των ζώντων Χριστιανών. Τα πλήθη των Νεομαρτύρων με το θάρρος της ομολογίας τους και τη σθεναρή παρρησία τους καταξιώνονται της μεγάλης δωρεάς και χάριτος του εν Τριάδι μόνου Θεού να φανούν άξιοι της ουράνιας κλήσεως την οποία απολαμβάνουν στη μακαριότητα της Θείας Ζωής τα εκατομμύρια των Μαρτύρων της Αμωμήτου Πίστεώς μας.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!