Άσω τω Κύριω

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 23.00
20.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
602827
Εκδόσεις: Εν Πλω
Σελίδες:68
Ημερομηνία Έκδοσης:11/04/2023
ISBN:9786188644502
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Όλα όσα γίνονται μέσα στην Εκκλησία, όλα όσα γίνονται μέσα στη ζωή μας, έχουν αναφορά σε Εκείνον? σε ?Εκείνον που ήλθε ταπεινά στη γη για τον καθένα από μας και που φωτίζει το σκότος του θανάτου μας με την Ανάσταση.

Οι Εκδόσεις Κλείθρον κυκλοφόρησαν μια νέα έκδοση που περιλαμβάνει ένα βιβλίο με 2 cd και τον τίτλο «ΑΣΩ ΤΩ ΚΥΡΙΩ», όπου έχουν συγκεντρωθεί ύμνοι αφιερωμένοι στον Ιησού Χριστό μέσα από τον πλούτο της παράδοσης της ορθόδοξης υμνολογίας.

Ψάλλει ο περίφημος βυζαντινός χορός Τρόπος, που διευθύνει ο πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Αγγελίδης ενώ τα έργα του ιερομόναχου Λουκά Ξενοφωντινού κοσμούν την έκδοση.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Γέροντας Ελισαίος, με κείμενό του σχολιάζει τα ποιητικά κείμενα των ύμνων και μας μυεί στα θεία νοήματα των ύμνων που περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη έκδοση.

«…Η εκδοτική ομάδα επέλεξε τον πιο εύληπτο και ελκυστικό τρόπο, το ποιητικό μέλος, για να υμνήσει και να περιγράψει μελωδικώς, με την αριστοτεχνική εκτέλεση του χορού «ΤΡΟΠΟΣ», υπό την ήρεμη και εμπνευσμένη διεύθυνση του φίλου και οικείου κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη, τον απερίγραπτο Λόγο του Θεού, τον Υιό του Θεού και του ανθρώπου, και να θεολογήσει περί του προσώπου και της σωτηρίου οικονομίας Του για τον άνθρωπο, τον πεπτωκότα και ανακαινούμενο. Άσμα «τω Κυρίω», εξομολόγηση και διήγηση «εν όλη καρδία», ύψωση και κάθοδος «εν σαρκί», γεγονότα θεία και εμφανίσεις έκλαμπρες, πολυέλεοι και κοινωνικά, μεταμόρφωση, ανάκραση κτιστού και ακτίστου, ανάσταση και ανάληψη, εγκαινισμός Πνεύματος Αγίου, όλα μαζί αυτά τα υπέροχα μελουργήματα συνδυάζονται εναρμόνια σε μία «μεγάλη εκκωφαντική συμφωνία» και συγκροτούν μία κιθάρα μουσουργική που «τρανολογεί» στα πέρατα, «τω θείω πλήκτρω μυστικώς», τα απηχήματα και την θεία κένωση-οικονομία του Σωτήρος Χριστού, του Αυτού «εχθές και σήμερον και εις τους αιώνας…»
Αρχιμανδρίτης Γέροντας Ελισαίος
Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!