Το κουτί της λήθης

316628
Συγγραφέας: Bean, Stephen
Εκδόσεις: Αιγόκερως
Σελίδες:95
Μεταφραστής:ΣΧΟΙΝΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ - ΤΣΑΧΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2009
ISBN:9789603223634
Θέμα:Θέατρο


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Αυτό το παράλογο μονόπρακτο παρουσιάζει πέντε χαρακτήρες: έναν "χαλαρό τύπο", μια πολύ βιαστική γυναίκα, ένα νευρωτικό άτομο, έναν "σκοτεινό" απαισιόδοξο και έναν ερασιτέχνη ντετέκτιβ. Δεν χρειάζονται ονόματα και αναφέρονται στο κείμενο απλώς με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους.
Είναι μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα σε ένα προάστιο. Ο Άνετος κάθεται σ' ένα παγκάκι στο πάρκο να διαβάσει την εφημερίδα του, όταν πλησιάζει πολύ βιαστικά η Γυναίκα μ' ένα κουτί. Πριν ο Άνετος προλάβει να αρνηθεί, του το έχει αφήσει στο παγκάκι με οδηγίες ότι το κουτί δεν πρέπει να κουνηθεί, να χτυπηθεί, να γείρει ή να ανοιχτεί.
Τότε, αρχίζει να καταφθάνει μια σειρά ετερόκλητων χαρακτήρων, ο καθένας με μια θεωρία γύρω από το πιθανό περιεχόμενο του κουτιού. Ο Νευρωτικός, επηρεασμένος από ένα κυβερνητικό φυλλάδιο που παρέλαβε πρόσφατα, είναι πεπεισμένος ότι περιέχει μια βόμβα. Παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία, αλλά είναι απασχολημένοι με το να κατεβάσουν μια γάτα από ένα δέντρο! Ο Σκοτεινός είναι εξίσου πεπεισμένος (εξαιτίας του ίδιου φυλλαδίου) ότι περιέχει άνθρακα. Παίρνουν πάλι την αστυνομία, αλλά αυτήν τη φορά ασχολούνται με κάποιον που απειλεί να αυτοκτονήσει πηδώντας από το κοντινό συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών. Έτσι, αναλαμβάνουν οι ίδιοι το καθήκον να ειδοποιήσουν το κοινό, πράγμα που διασκεδάζει πολύ τον Άνετο.
Δόξα τω Θεώ, έρχεται ο Σαΐνης, ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ, ο οποίος μόλις φτάνει χρησιμοποιεί τα γεγονότα και τη λογική για να ανατρέψει όλες τις θεωρίες τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο Σαΐνης πιστεύει πως το κουτί περιέχει ένα κομένο ανθρώπινο κεφάλι από κάποια εκτέλεση της Μαφία! Ο Άνετος δεν αντέχει πια, αρπάζει το κουτί και το κουνά πάνω απ' το κεφάλι του για να αποδείξει ότι είναι "...απλώς ένα χαρτοκιβώτιο...", όμως εκείνη τη στιγμή τον βλέπει η Γυναίκα που επέστρεψε και τον επιπλήττει άγρια γιατί αποδείχτηκε ανάξιος εμπιστοσύνης. Και πάλι, όλα είναι εντάξει. Ή μήπως όχι;

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!