Το όνειρο του Εδουάρδου

493984
Συγγραφέας: Busch, Wilhelm
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Σελίδες:128
Μεταφραστής:ΚΟΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/02/2019
ISBN:9789605768522


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ο πρωτοπόρος των κόμικς Γουλιέλμος Μπους (1832-1908) είναι παγκοσμίως γνωστός για τις εικονογραφημένες ιστορίες του. Ένας αριθμός όμως εκλεκτικών λογοτεχνών υπήρξαν θαυμαστές του λογοτεχνικού του έργου, ανάμεσά τους και ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού αι., ο Λούντβιχ Βιτγκενστάιν, ο οποίος κυκλοφορούσε με τα βιβλία του Μπους στην τσέπη του και τα διάβαζε σε κάθε ευκαιρία.
Με αυτήν την έκδοση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά ο λογοτέχνης Γουλιέλμος Μπους.
Η σειρά «αρθούρος» των εκδόσεων Γαβριηλίδης εμπλουτίστηκε με το βιβλίο «Το όνειρο του Εδουάρδου» στην εξαιρετική μετάφραση του Γιάννη Κοιλή. Στην ίδια έκδοση περιλαμβάνεται η αυτοβιογραφία του Μπους, με τίτλο «Όσο για εμένα», σχόλια του μεταφραστή μαζί με την Μαρία Τσατήρα, καθώς και ένα επίμετρο σε μορφή βινιετών από τον Νικήτα Σινιόσογλου.
Στη νουβέλα «Το όνειρο του Εδουάρδου» παρελαύνουν ποικιλόμορφοι τύποι οικείων ή εξωτικών ανθρώπων κι εννοιών, φιλόσοφοι και πολιτικοί, καλλιτέχνες και κριτικοί, διάβολοι και άγγελοι, λυτρωτές και τιμωροί, όπως αναφέρει ο Γιάννης Κοιλής στα σχόλια.

«Ο κόσμος μοιάζει με τον χυλό. Μόλις βγάλεις το κουτάλι, όσο μεγάλο κι αν είναι, η ιστορία τα κουκουλώνει και πάλι όλα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα»
Γ.Μ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!