0
Your Καλαθι
Η δίαιτα Ντουκάν
Έκπτωση
70%
70%
Περιγραφή
Η πολυσυζητημένη γαλλική επιστημονική μέθοδος για οριστική απώλεια βάρους κυκλοφορεί επιτέλους και στα ελληνικά!
Πρόκειται για την επαναστατική δίαιτα που σάρωσε στη Γαλλία και την οποία ακολουθούν πλέον πάνω από είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο! Δημιούργημα του Γάλλου γιατρού Πιέρ Ντουκάν, η δίαιτα αυτή είναι το απαύγασμα τριάντα πέντε ετών κλινικής εμπειρίας.
Επειδή δεν βασίζεται στον υπολογισμό θερμίδων, η δίαιτα Ντουκάν είναι μια δίαιτα που δεν θα δυσκολευτείτε να ακολουθήσετε για να χάσετε οριστικά τα περιττά κιλά. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται απλές και σαφείς οδηγίες, έτοιμα μενού και νόστιμες συνταγές, για να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθειά σας για απώλεια βάρους!
Η δίαιτα Ντουκάν είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει τέσσερις φάσεις: δύο φάσεις για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά και δύο φάσεις για να μην τα ξαναπάρετε ποτέ!
- 1η φάση: Επίθεση: Τρώτε όσο θέλετε από 72 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για 2 ως 7 μέρες.
- 2η φάση: Πλεύση: Συνεχίζετε να τρώτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, προσθέτοντας σε αυτές 28 λαχανικά.
- 3η φάση: Σταθεροποίηση: Προσθέτετε στη διατροφή σας φρούτα, ψωμί, τυρί και αμυλούχες τροφές, καθώς και 2 εορταστικά γεύματα την εβδομάδα. Η διάρκεια αυτής της φάσης είναι 10 μέρες για κάθε κιλό απώλειας βάρους.
- 4η φάση: Συντήρηση: Τρώτε ελεύθερα ό,τι θέλετε, χωρίς να ξαναπάρετε βάρος, ακολουθώντας 3 απλούς κανόνες, μεταξύ των οποίων και η περίφημη "Πρωτεϊνούχα Πέμπτη".
Σύμφωνα με πολλούς διεθνείς παρατηρητές, η μέθοδος Ντουκάν έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να βάλει τέλος στα προβλήματα βάρους που μαστίζουν τον σύγχρονο κόσμο. Σε αυτή τη νέα γαλλική έκδοση, η οποία είναι εμπλουτισμένη με 3 νέα κεφάλαια, ο Πιέρ Ντουκάν μοιράζεται μαζί μας καινοτόμες μεθόδους για την επίτευξη του "Σωστού Βάρους".
Περιεχόμενα:
Εισαγωγή
Ι. Η δραστική μέθοδος ή το "Πρώτο Μέτωπο"
Η μάχη κατά του αυξημένου σωματικού βάρους
Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά της αρχικής μεθόδου;
Πώς λειτουργεί το πρώτο "μέτωπο";
Ευχαρίστηση και σεροτονίνη
Οι δέκα πυλώνες της ευτυχίας
Τα δύο προφίλ
ΙΙ. Η ήπια μέθοδος ή το "Δεύτερο Μέτωπο"
Η κλίμακα κινδύνου ή το "αντανακλαστικό των υδατανθράκων"
Η διατροφική κλίμακα
-Η Δευτέρα
Οι δώδεκα κατηγορίες τροφών της Δευτέρας
Συνταγές με πρωτεΐνες για τη Δευτέρα
Γαλέτα από πίτουρο βρώμης
Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο και κουρκουμά
Τραγανές λωρίδες γαλοπούλας με μπαχαρικά
Γάμπαρες σοτέ με καραμελωμένο τζίντζερ
Φιλέτα μαριναρισμένα σε ξίδι μπαλσάμικο και μουστάρδα
Μύδια από το Μαρόκο
Μοσχάρι ψιλοκομμένο με κρέμα τρούφας
-Η Τρίτη
Συνταγές με πρωτεΐνες και λαχανικά της Τρίτης
Σούπα βελουτέ με μανιτάρια πορτσίνι
Τορτίγια με δύο είδη ντομάτας
Ρολά από σπαράγγια με μπρεζάολα και σαλάτα μυρωδικών
Σιρατάκι από κόντζακ με σάλτσα Μπολονέζ
Καρμπονάρο με ταλιατέλες από κόντζακ
Ταρτάρ λαχανικών με λωρίδες καπνιστού σολομού
Πίτσα ναπολιτάνα Ντουκάν
Κομπόστα ραβέντι με μαρέγκα
-Η Τετάρτη
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά και φρούτα της Τετάρτης
Χτένια Σεν Ζακ με πορτοκάλι και μπαχαρικά
Σορμπέ μέντας με κουλί φράουλας
Γλώσσα στη λαδόκολλα με μάνγκο και μαραθόριζα
Τσιζκέικ με βανίλια και κουλί σμέουρων
Κραμπλ με μήλο, αχλάδι και σμέουρα
Ελαφριά μους φράουλας
Σαμπαγιόν (γαλλική κρέμα) εσπεριδοειδών
Παγωτό κακάο με φρέσκα σμέουρα
-Η Πέμπτη
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα και ψωμί της Πέμπτης
Κουαρτέτο σαλατικών με μυρωδικά και φρυγανισμένες φέτες ψωμί με τυρί διαίτης Saint-Pierrelin
Ανοιχτά σάντουιτς τύπου πισαλαντιέρ από τη Νότια Γαλλία
Κρέμα τόνου αλά προβενσάλ
Ανοιχτά σάντουιτς με 2 είδη σολομού
Κροστίνι με πεπόνι και μπρεζάολα
Μεσογειακά ανοιχτά σάντουιτς
-Η Παρασκευή
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα, ψωμί και τυρί της Παρασκευής
Μπρουσκέτες με σαρδέλα
Κολοκυθάκια με τυρί έμενταλ
Καρπάτσιο βοδινού με παρμεζάνα
Ανοιχτά σάντουιτς με μανιτάρια, μπρεζάολα και τυρί γκούντα
Σαλάτα του βουνού με τυρί tomme de Savoie
Καρπάτσιο σολομού με φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Σπανάκι ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί
Σαλάτα με σικορέ και παλαιωμένο τυρί τσένταρ
-Το Σάββατο
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα, ψωμί, τυρί και αμυλούχες τροφές του Σαββάτου
Ριζότο με συκωτάκια πουλερικών
"Κοχύλια" ολικής άλεσης, με σκόρδο, μπρεζάολα και τσένταρ
Πράσινες ταλιατέλες από κόντζακ με κουκιά
Ταρτάρ με 2 είδη σολομού και κόκκινη κινόα
Τιμπάλ κινόας με μπρεζάολα
Κοτόπουλο ταντούρι και ινδικό νταλ από κόκκινες φακές
Καρπάτσιο βοδινού με ρεβίθια
Ρακλέτ αλά Ντουκάν
-Η Κυριακή
Συνταγές της Κυριακής (αποκλειστικά για το εορταστικό γεύμα)
Γαστριμαργικό πιάτο με φουαγκρά
Ρολό από αρνίσιο κιμά
Τουρνεντό Ροσίνι
Φοντάν σοκολάτας αλά ιαπωνικά
Μους σοκολάτας με τζίντζερ κονφί και ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού
-Ιδέες για Μενού
Χειμωνιάτικο μενού
Ανοιξιάτικο μενού
Καλοκαιρινό μενού
Φθινοπωρινό μενού
Μενού μεταξύ γυναικών
Ρομαντικό μενού
Η φάση της σταθεροποίησης
Η φάση της συντήρησης
ΙΙΙ. Ο αγώνας μου στο πλευρό σας
Αναδρομή
Δικαίωμα απάντησης
Ζάχαρη = ο εχθρός
Το επιστέγασμα της σταδιοδρομίας μου: η έρευνα ObEpi
Συμπέρασμα
Πώς καταναλώνονται τα προϊόντα Dukan
Παράρτημα ελληνικών συνταγών
Πρόκειται για την επαναστατική δίαιτα που σάρωσε στη Γαλλία και την οποία ακολουθούν πλέον πάνω από είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο! Δημιούργημα του Γάλλου γιατρού Πιέρ Ντουκάν, η δίαιτα αυτή είναι το απαύγασμα τριάντα πέντε ετών κλινικής εμπειρίας.
Επειδή δεν βασίζεται στον υπολογισμό θερμίδων, η δίαιτα Ντουκάν είναι μια δίαιτα που δεν θα δυσκολευτείτε να ακολουθήσετε για να χάσετε οριστικά τα περιττά κιλά. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται απλές και σαφείς οδηγίες, έτοιμα μενού και νόστιμες συνταγές, για να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθειά σας για απώλεια βάρους!
Η δίαιτα Ντουκάν είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει τέσσερις φάσεις: δύο φάσεις για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά και δύο φάσεις για να μην τα ξαναπάρετε ποτέ!
- 1η φάση: Επίθεση: Τρώτε όσο θέλετε από 72 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για 2 ως 7 μέρες.
- 2η φάση: Πλεύση: Συνεχίζετε να τρώτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, προσθέτοντας σε αυτές 28 λαχανικά.
- 3η φάση: Σταθεροποίηση: Προσθέτετε στη διατροφή σας φρούτα, ψωμί, τυρί και αμυλούχες τροφές, καθώς και 2 εορταστικά γεύματα την εβδομάδα. Η διάρκεια αυτής της φάσης είναι 10 μέρες για κάθε κιλό απώλειας βάρους.
- 4η φάση: Συντήρηση: Τρώτε ελεύθερα ό,τι θέλετε, χωρίς να ξαναπάρετε βάρος, ακολουθώντας 3 απλούς κανόνες, μεταξύ των οποίων και η περίφημη "Πρωτεϊνούχα Πέμπτη".
Σύμφωνα με πολλούς διεθνείς παρατηρητές, η μέθοδος Ντουκάν έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να βάλει τέλος στα προβλήματα βάρους που μαστίζουν τον σύγχρονο κόσμο. Σε αυτή τη νέα γαλλική έκδοση, η οποία είναι εμπλουτισμένη με 3 νέα κεφάλαια, ο Πιέρ Ντουκάν μοιράζεται μαζί μας καινοτόμες μεθόδους για την επίτευξη του "Σωστού Βάρους".
Περιεχόμενα:
Εισαγωγή
Ι. Η δραστική μέθοδος ή το "Πρώτο Μέτωπο"
Η μάχη κατά του αυξημένου σωματικού βάρους
Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά της αρχικής μεθόδου;
Πώς λειτουργεί το πρώτο "μέτωπο";
Ευχαρίστηση και σεροτονίνη
Οι δέκα πυλώνες της ευτυχίας
Τα δύο προφίλ
ΙΙ. Η ήπια μέθοδος ή το "Δεύτερο Μέτωπο"
Η κλίμακα κινδύνου ή το "αντανακλαστικό των υδατανθράκων"
Η διατροφική κλίμακα
-Η Δευτέρα
Οι δώδεκα κατηγορίες τροφών της Δευτέρας
Συνταγές με πρωτεΐνες για τη Δευτέρα
Γαλέτα από πίτουρο βρώμης
Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο και κουρκουμά
Τραγανές λωρίδες γαλοπούλας με μπαχαρικά
Γάμπαρες σοτέ με καραμελωμένο τζίντζερ
Φιλέτα μαριναρισμένα σε ξίδι μπαλσάμικο και μουστάρδα
Μύδια από το Μαρόκο
Μοσχάρι ψιλοκομμένο με κρέμα τρούφας
-Η Τρίτη
Συνταγές με πρωτεΐνες και λαχανικά της Τρίτης
Σούπα βελουτέ με μανιτάρια πορτσίνι
Τορτίγια με δύο είδη ντομάτας
Ρολά από σπαράγγια με μπρεζάολα και σαλάτα μυρωδικών
Σιρατάκι από κόντζακ με σάλτσα Μπολονέζ
Καρμπονάρο με ταλιατέλες από κόντζακ
Ταρτάρ λαχανικών με λωρίδες καπνιστού σολομού
Πίτσα ναπολιτάνα Ντουκάν
Κομπόστα ραβέντι με μαρέγκα
-Η Τετάρτη
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά και φρούτα της Τετάρτης
Χτένια Σεν Ζακ με πορτοκάλι και μπαχαρικά
Σορμπέ μέντας με κουλί φράουλας
Γλώσσα στη λαδόκολλα με μάνγκο και μαραθόριζα
Τσιζκέικ με βανίλια και κουλί σμέουρων
Κραμπλ με μήλο, αχλάδι και σμέουρα
Ελαφριά μους φράουλας
Σαμπαγιόν (γαλλική κρέμα) εσπεριδοειδών
Παγωτό κακάο με φρέσκα σμέουρα
-Η Πέμπτη
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα και ψωμί της Πέμπτης
Κουαρτέτο σαλατικών με μυρωδικά και φρυγανισμένες φέτες ψωμί με τυρί διαίτης Saint-Pierrelin
Ανοιχτά σάντουιτς τύπου πισαλαντιέρ από τη Νότια Γαλλία
Κρέμα τόνου αλά προβενσάλ
Ανοιχτά σάντουιτς με 2 είδη σολομού
Κροστίνι με πεπόνι και μπρεζάολα
Μεσογειακά ανοιχτά σάντουιτς
-Η Παρασκευή
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα, ψωμί και τυρί της Παρασκευής
Μπρουσκέτες με σαρδέλα
Κολοκυθάκια με τυρί έμενταλ
Καρπάτσιο βοδινού με παρμεζάνα
Ανοιχτά σάντουιτς με μανιτάρια, μπρεζάολα και τυρί γκούντα
Σαλάτα του βουνού με τυρί tomme de Savoie
Καρπάτσιο σολομού με φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Σπανάκι ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί
Σαλάτα με σικορέ και παλαιωμένο τυρί τσένταρ
-Το Σάββατο
Συνταγές με πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα, ψωμί, τυρί και αμυλούχες τροφές του Σαββάτου
Ριζότο με συκωτάκια πουλερικών
"Κοχύλια" ολικής άλεσης, με σκόρδο, μπρεζάολα και τσένταρ
Πράσινες ταλιατέλες από κόντζακ με κουκιά
Ταρτάρ με 2 είδη σολομού και κόκκινη κινόα
Τιμπάλ κινόας με μπρεζάολα
Κοτόπουλο ταντούρι και ινδικό νταλ από κόκκινες φακές
Καρπάτσιο βοδινού με ρεβίθια
Ρακλέτ αλά Ντουκάν
-Η Κυριακή
Συνταγές της Κυριακής (αποκλειστικά για το εορταστικό γεύμα)
Γαστριμαργικό πιάτο με φουαγκρά
Ρολό από αρνίσιο κιμά
Τουρνεντό Ροσίνι
Φοντάν σοκολάτας αλά ιαπωνικά
Μους σοκολάτας με τζίντζερ κονφί και ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού
-Ιδέες για Μενού
Χειμωνιάτικο μενού
Ανοιξιάτικο μενού
Καλοκαιρινό μενού
Φθινοπωρινό μενού
Μενού μεταξύ γυναικών
Ρομαντικό μενού
Η φάση της σταθεροποίησης
Η φάση της συντήρησης
ΙΙΙ. Ο αγώνας μου στο πλευρό σας
Αναδρομή
Δικαίωμα απάντησης
Ζάχαρη = ο εχθρός
Το επιστέγασμα της σταδιοδρομίας μου: η έρευνα ObEpi
Συμπέρασμα
Πώς καταναλώνονται τα προϊόντα Dukan
Παράρτημα ελληνικών συνταγών
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις