0
Your Καλαθι
Κλινική διατροφή
2η έκδοση
Περιγραφή
Στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου Κλινική Διατροφή, που εστιάζει στη διατροφική φροντίδα ατόμων με διάφορα νοσήματα, οι αναγνώστες θα βρουν επικαιροποιημένη γνώση και πληροφορίες σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και αποδείξεις από τη διεθνή βιβλιογραφία. Το βιβλίο, όπως και στην πρώτη έκδοση, καλύπτει γενική θεματολογία σε βασικά θέματα διατροφικής αξιολόγησης, υποστήριξης της θρέψης και ηθικά ζητήματα σχετικά με την υποστήριξη θρέψης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαιτητική διαχείριση νοσημάτων του γαστρεντερικού, νευρικού, αναπνευστικού, σκελετικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Το βιβλίο επίσης αναφέρεται διεξοδικά στον τρόπο που διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος, οι λοιμώξεις, το τραύμα ή μια χειρουργική επέμβαση, επηρεάζουν την κατάσταση θρέψης και πώς η διατροφική φροντίδα τροποποιείται στις καταστάσεις αυτές.
Η Κλινική Διατροφή απευθύνεται σε επιστήμονες της διατροφής και διαιτολογίας, αλλά και σε όλους σχεδόν τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι στο πλαίσιο της καθημερινής κλινικής πρακτικής αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με την κατάσταση θρέψης και τη διατροφή ασθενών.
Περιεχόμενα
1. Αρχές κλινικής διατροφής: αντιπαραθέτοντας την πρακτική εφαρμογή της διατροφής στην υγεία και στη νόσο 1
2. Ανίχνευση διατροφικού κινδύνου και διατροφική αξιολόγηση 19
3. Νερό και ηλεκτρολύτες 33
4. Υπερσιτισμός 57
5. Υποσιτισμός 102
6. Διαταραχές του μεταβολισμού 123
7. Διαταραχές πρόσληψης τροφής 137
8. Ανεπιθύμητες αντιδράσεις στις τροφές 158
9. Διατροφική υποστήριξη 180
10. Ζητήματα δεοντολογίας και διατροφή 205
11. Η γαστρεντερική οδός 225
12. Διατροφή στην ηπατική νόσο 247
13. Διατροφή και πάγκρεας 267
Σακχαρώδης διαβήτης
Παγκρεατίτιδα
14. Οι vεφροί 296
15. Διατροφική και μεταβολική υποστήριξη στις αιματολογικές κακοήθειες και μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων 326
16. Ο πνεύμονας 343
17. Διατροφή και ανοσοποιητικό και φλεγμονώδες σύστημα 356
18. Η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία 388
19. Διατροφή και νόσοι που επηρεάζουν τον σκελετό 422
20. Διατροφή στη χειρουργική επέμβαση και στο τραύμα 451
21. Λοιμώδη νοσήματα 468
22. Διατροφική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο 495
23. Παιδιατρική διατροφή 540
24. Κυστική ίνωση 613
25. Ενδεικτικά περιστατικά 633
Ευρετήριο 655
Η Κλινική Διατροφή απευθύνεται σε επιστήμονες της διατροφής και διαιτολογίας, αλλά και σε όλους σχεδόν τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι στο πλαίσιο της καθημερινής κλινικής πρακτικής αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με την κατάσταση θρέψης και τη διατροφή ασθενών.
Περιεχόμενα
1. Αρχές κλινικής διατροφής: αντιπαραθέτοντας την πρακτική εφαρμογή της διατροφής στην υγεία και στη νόσο 1
2. Ανίχνευση διατροφικού κινδύνου και διατροφική αξιολόγηση 19
3. Νερό και ηλεκτρολύτες 33
4. Υπερσιτισμός 57
5. Υποσιτισμός 102
6. Διαταραχές του μεταβολισμού 123
7. Διαταραχές πρόσληψης τροφής 137
8. Ανεπιθύμητες αντιδράσεις στις τροφές 158
9. Διατροφική υποστήριξη 180
10. Ζητήματα δεοντολογίας και διατροφή 205
11. Η γαστρεντερική οδός 225
12. Διατροφή στην ηπατική νόσο 247
13. Διατροφή και πάγκρεας 267
Σακχαρώδης διαβήτης
Παγκρεατίτιδα
14. Οι vεφροί 296
15. Διατροφική και μεταβολική υποστήριξη στις αιματολογικές κακοήθειες και μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων 326
16. Ο πνεύμονας 343
17. Διατροφή και ανοσοποιητικό και φλεγμονώδες σύστημα 356
18. Η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία 388
19. Διατροφή και νόσοι που επηρεάζουν τον σκελετό 422
20. Διατροφή στη χειρουργική επέμβαση και στο τραύμα 451
21. Λοιμώδη νοσήματα 468
22. Διατροφική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο 495
23. Παιδιατρική διατροφή 540
24. Κυστική ίνωση 613
25. Ενδεικτικά περιστατικά 633
Ευρετήριο 655
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις