Κουατροτσέντο

381559
Συγγραφέας: Φόρτες, Σουσάνα
Σελίδες:382
Μεταφραστής:ΑΚΡΙΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:12/04/2013
ISBN:9789601426259


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Η φοιτήτρια Άννα Σοτομαγιόρ βρίσκεται με υποτροφία του Ιδρύματος Ρουτσελάι στη Φλωρεντία, όπου κάνει τη διατριβή της υπό την επίβλεψη του καθηγητή Τζούλιο Ρόσι. Το αντικείμενο της μελέτης της είναι μια σειρά σημειωματαρίων του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Πιερπάολο Μαζόνι, όπου ο καλλιτέχνης εξιστορεί, μεταξύ άλλων, τις λεπτομέρειες για την περίφημη συνωμοσία των Πάτσι σε βάρος των Μεδίκων και τα σχετικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Φλωρεντία του 15ου αιώνα. Η Άννα παθιάζεται με την υπόθεση και διαπιστώνει ότι ο πραγματικός αυτουργός της σκευωρίας παραμένει άγνωστος μετά από πεντακόσια και πλέον χρόνια. Όμως η ανακάλυψη ότι τρία από τα σημειωματάρια του Μαζόνι έχουν εξαφανιστεί, καθώς και ότι ρόλο-κλειδί στη διαλεύκανση του μυστηρίου παίζει ο πίνακας του ζωγράφου Παναγία του Νιέβολε, αντικείμενο έριδας μεταξύ της Πινακοθήκης Ουφίτσι και του Βατικανού, εμπλέκει τη φοιτήτρια και τον καθηγητή σε μια ιστορία μηχανορραφιών και δολοπλοκιών, που διαιωνίζεται ως σήμερα.

Ένα μυθιστόρημα πολιτικών και θρησκευτικών συνωμοσιών του χτες και του σήμερα, που συνδυάζει την καθηλωτική δράση με την περίφημη ιταλική αναγεννησιακή τέχνη, την ίντριγκα με το συναίσθημα, την ιστορική πραγματικότητα με την πλούσια μυθιστορηματική φαντασία.

Κριτικές

Το είχα χρόνια στην άκρη αυτό το βιβλίο και δεν το διάβαζα. Κάτι μου έλεγε μη. Αποφάσισα και το διάβασα τώρα. Δυστυχώς. Για μένα για το χρόνο που έχασα.
Αφόρητη πλήξη. Γραφή μαθητική (χελιδονάκια που φτερουγίζουν, ρόδινες ανατολές ηλίου και βιολετιά ηλιοβασιλέματα πάνω από τις στέγες, κλπ), ρηχή, αφόρητα μπανάλ, παλιακή. Φλυαρία ακατάσχετη. Ούτε ίχνος ατμόσφαιρας ούτε ίχνος προσωπικότητας. Ανιαρή ανάπτυξη του θέματος (υποτίθεται ότι έχει στοιχεία ιστορικού θρίλερ), μονότονες επαναλήψεις, πλατειασμοί.
Όσο για τη μετάφραση, δεν θα τη σχολιάσω, αδυνατώ.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!