Ο Μεσαίωνας στα μάτια μας

Γυαλιά,κουμπιά και άλλες μεσαιωνικές εφευρέσεις Σειρά:Ο Μεσαίωνας αλλιώς
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 24.38
17.07
Τιμή Πρωτοπορίας
+
545396
Συγγραφέας: Frugoni, Chiara
Εκδόσεις: Λογότυπο
Σελίδες:264
Μεταφραστής:ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΣΕΡΓΙΟΣ Ν
Ημερομηνία Έκδοσης:20/04/2021
ISBN:9786188467668
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα βιβλίο της γνωστής ιταλίδας ιστορικού του Μεσαίωνα, Κιάρας Φρουγκόνι (Chiara Frugoni), με πολλά και ιδιαίτερα κείμενα που συνθέτουν το πρώτο βιβλίο της σειράς μας Ο Μεσαίωνας αλλιώς. Μια εκδοτική «Σειρά» που αποσυνθέτει την ιδέα που πολλοί ακόμη επιθυμούν να διατηρήσουν για τη Μεσαιωνική Εποχή.
Διαβάζοντας το βιβλίο θα κατανοήσουμε πως η χιλιόχρονη ιστορική περίοδος από τον 5ο μέχρι και τον 15ο αιώνα δεν είχε κατακλυστεί από τον «σκοταδισμό· ένα επίθετο που, ακόμη και σήμερα, διάφοροι επιθυμούν να αποδίδουν στην εποχή αυτή.

Έχοντας τον Μεσαίωνα στα μάτια μας θα μάθουμε την πηγή πραγμάτων που συναντούμε ακόμη και σήμερα και που γεννήθηκαν στον Μεσαίωνα: τα γυαλιά, το χαρτί με τα υδατόσημα, τις φιλιγκράνες και τους πρώτους τυπογράφους· τους αραβικούς αριθμούς και το μηδέν, την ημερομηνία από τη γέννηση του Χριστού και τις τράπεζες, τους συμβολαιογράφους αλλά και την αναισθησία! Θα ξαναγνωριστούμε με τα ονόματα των μουσικών φθόγγων, θα κρατήσουμε το σκάκι και τα παιγνιόχαρτα για τον ελεύθερό μας χρόνο και τη γάτα για οικόσιτη συντροφιά αλλά και θα συμμετάσχουμε στο περίφημο καρναβάλι. Θα φανταστούμε τα τζάμια στα παράθυρα των σπιτιών και το αναμμένο τζάκι.

Και όπως αφηγείται η συγγραφέας, ο Μεσαίωνας μας κάνει να καθόμαστε στο τραπέζι και να τρώμε, με το πιρούνι, τα τόσο αγαπημένα μας ζυμαρικά (pasta), τα μακαρόνια και τα βερμιτσέλι… Και συνεχίζει πηγαίνοντάς μας στη στεριά, όπου τα κοράλλια προσφέρονταν για να διαμορφωθούν, εκτός από κοσμήματα και χάντρες ροζαρίου (κομπολογιού), σε κουμπιά: ένας νεωτερισμός, που ήδη είχε εμφανιστεί στην Ιταλία τον 13ο αιώνα. Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα σε ένα ταξίδι στον Μεσαίωνα με την εκλεκτή γραφή της Chiara Frugoni.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!