Γράμματα του Πωλ Γκωγκέν στον Εμίλ Μπερνάρ 1888-1891 ΜΕΤΑΧΕ1ΡΙΣΜΕΝΟ

7.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
512490
Εκδόσεις: Οδυσσέας
Σελίδες:78
Μεταφραστής:ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΗΛΕΚΤΡΑ
ISBN:2220001158816

Περιγραφή

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Εμίλ Μπερνάρ (1868-1941) συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γκωγκέν το 1886. Η φιλία τους κράτησε ώς το 1891. Σ’ αυτό το διάστημα αναφέρονται και τα γράμματα που του έγραψε ο Γκωγκέν και που παρουσιάζονται σ’ αυτό το βιβλίο.
«Τα γράμματα που είχα λάβει από τον Γκωγκέν δεν είχαν ημερομηνίες ούτε διεύθυνση αποστολής. Επειδή δεν είχα φυλάξει τους φακέλους, που θα μπορούσαν να με διαφωτίσουν σ’ αυτό το θέμα, τα ταξινόμησα βασιζόμενος στις αναμνήσεις μου και στα ίδια τα γράμματα που μερικές φορές αναφέρονται στις μετακινήσεις του Πωλ Γκωγκέν. Πιστεύω ότι έτσι κατάφερα να εντοπίσω μερικά ενδιαφέροντα σημεία για τα οποία γίνεται λόγος μόνο σ’ αυτά τα γράμματα, όπως:

Η ίδρυση της σχολής του Ποντ Αβάν στο Ποντ Αβάν και στο Πουλντύ. Εκείξαναβρίσκουμε τα ονόματα των πρώτων φίλων του Πωλ Γκωγκέν και μερικών ζωγράφων που ήταν κατά κάποιο τρόπο μαθητές του.

Η σχέση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Γκωγκέν και την αδελφή μου Μαντλέν, για την οποία έτρεφε πάντοτε ένα μεγάλο αίσθημα, σε σημείο που υπόγραψε έναν πίνακά της με το όνομά της.

Η επαφή του με τον Βενσάν Βαν Γκογκ στη Αρλ, η επιστροφή του στο Παρίσι και στο Πουλντύ.

Η προετοιμασία του για το ταξίδι του στους τροπικού; Κι όλα όσα υπέφερε στη Γαλλία προτού αυτοεξοριστεί αναζητώντας τη δυνατότητα να ζωγραφίζει χωρίς να νοιάζεται για τις υλικές ανάγκες της φυσικής ύπαρξης».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!