Γλώσσα και παιχνίδι στο νηπιαγωγείο

Γλωσσική ενίσχυση μέσα από το παιχνίδι στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο
142731
Συγγραφέας: Γκότε, Ρόζε
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:342
Μεταφραστής:ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/07/2002
ISBN:9789603781790


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Η γλώσσα παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη της νοημοσύνης, αλλά και είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προσωπική αυτονομία και την οικοδόμηση διαπροσωπικών σχέσεων. Τα παιδιά, αναπτύσσοντας τη γλωσσική τους ικανότητα, μαθαίνουν να ελέγχουν τον εαυτό τους, να εκφράζονται ελεύθερα, να αντεπεξέρχονται σε διάφορες καταστάσεις και να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να βιώσουν τη γλώσσα ως κάτι ευχάριστο για το οποίο θα ενδιαφερθούν από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο στο χώρο του νηπιαγωγείου, η Ρόζε Γκότε προτείνει με αυτό το βιβλίο ένα πρόγραμμα με 26 θεματικούς κύκλους και ποικίλες δραστηριότητες. Σε κάθε θεματικό κύκλο περιλαμβάνεται εβδομαδιαίο η δεκαπενθήμερο πρόγραμμα και προτείνονται παιχνίδια που δε σκοπεύουν μόνο να μεταδώσουν πληροφορίες, αλλά και να δημιουργήσουν στα παιδιά ζωντανές και χαρούμενες καταστάσεις άμεσα συνυφασμένες με τη ζωή τους.
651 προτάσεις δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να προσεγγίσουν τα πράγματα μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον -να τα αγγίξουν, να τα μυρίσουν, να τα παρατηρήσουν- και προσφέρουν στις νηπιαγωγούς πολλές ιδέες και ερεθίσματα για να δημιουργήσουν ευκαιρίες ευχάριστης μάθησης και καλής επικοινωνίας και να οδηγήσουν σταδιακά τα παιδά στην ανάπτυξη του αισθήματος της ανεξαρτησίας και της αυτενέργειας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!