Ήριννα, Ηλακάτη

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 11.00
7.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
634813
Εκδόσεις: Νίκας
Σελίδες:92
Επιμελητής:ΔΑΛΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2022
ISBN:9789602964750
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να συντηρήσει νωπή τη συγκίνηση που διαπερνά το ηδύ και μικρό έργο της Ήριννας και ζωντανό τον θαυμασμό προς την τρυφερή ποιήτρια του 4ου π.Χ. αιώνος, που δεκαεννιάχρονη εγκατέλειψε τον κόσμο, πρόλαβε όμως να κερδίσει την υστεροφημία συνθέτοντας στη διάρκεια της μικρής της ζωής την Ηλακάτη, ποίημα μόλις τριακοσίων στίχων, και τρία όλα κι όλα επιγράμματα που διέσωσε η Παλατινή Ανθολογία -τα δυο από αυτά είναι θρηνητικά επιτύμβια για τη φίλη της Βαυκίδα, που πέθανε νεόνυμφη, στα δεκαεννιά της χρόνια και εκείνη.
Στην πραγματική της ζωή είναι μια μικρή «τραγουδίστρα», τρυφερή αοιδός που ζει στη μικρή Τήλο των άγριων λουλουδιών και των ταπεινών βοτάνων. Από το νησάκι αυτό, που συντήρησε μες στους αιώνες το ήθος και την ευγένεια του αιγαιακού πολιτισμού, η φήμη του έργου της Ήριννας απλώνεται σε όλο τον ελληνιστικό κόσμο κερδίζοντας τον θαυμασμό των ποιητών της ύστερης αρχαιότητας. Έτσι, ντυμένη την αχλύ του μύθου, η μικρή ποιήτρια της Τήλου γίνεται σταδιακά το σύμβολο της ποιητικής αθωότητας.
Αδύ το μικρόν (το μικρό είναι όμορφο) διδάσκει η Ήριννα, προβάλλοντας δια του έργου της ένα επίκαιρο αίτημα για επιστροφή σε μια ποίηση που είναι απλή, όπως η αλήθεια.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!