Abolitionism

Building an avant-garde criminological antitheory
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 12.00
10.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
140016
Εκδόσεις: Σάκκουλας, Αντ.
Σελίδες:147
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2001
ISBN:9789601503691
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η μελέτη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια δόμησης ενός, όσο το δυνατό, ενιαίου καταργητικού λόγου. Προσπάθεια πολύ δύσκολη εξαιτίας της ίδιας της φύσης του καταργητικού μοντέλου, το οποίο από την εμφάνιση του βρίσκεται μακριά από ιδεολογικά στρατόπεδα κατεστημένης σκέψης, όντας ένα πραγματικά πρωτοποριακό και εναλλακτικό μονοπάτι σκέψης και μια κριτική που δεν περιορίζεται απλώς στην κατάδειξη της κακής λειτουργίας του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης αλλά στην κριτική του ίδιου του θεσμού.

Οι βασικές αρχές και θέσεις του καταργητικού μοντέλου, όπως είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν σε διάφορα εγκληματολογικά κείμενα, ταξινομήθησαν σε πέντε κεφάλαια (η έννοια του εγκλήματος, η διαδικασία της εγκληματοποίησης, η φυλακή, το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και το θύμα) για την καλύτερη θεωρητική τους επεξεργασία και την απόκτηση μιας όσο το δυνατό ακριβέστερης εικόνας της φιλοσοφίας του καταργητισμού. Παράλληλα, προσέθεσα τις δικές μου απόψεις για το μέλλον του μοντέλου εντοπίζοντας κάποιες «παγίδες» οι οποίες πρέπει να αποφευχθούν.

Είναι πράγματι αληθές αυτό που έγραψε ο φιλόσοφος... «είναι στην αναζήτηση του αδυνάτου που ο άνθρωπος πάντοτε πραγματοποιούσε και αναγνώριζε το δυνατό, ενώ εκείνοι που φοβισμένα περιορίζονται σ’ αυτό που τους φαίνεται δυνατό, δε καταφέρνουν ποτέ να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα».

Ο καταργητισμός σήμανε το τέλος της εγκληματολογίας όπως την ξέρουμε.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!