Βιολογία και τεχνολογία των οπωροκηπευτικών μετά τη συγκομιδή

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 25.48
20.38
Τιμή Πρωτοπορίας
+
316876
Εκδόσεις: Σταμούλης
Σελίδες:267
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2009
ISBN:9789603517689
Θέμα:Βιβλία
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Η ποιότητα των καρπών των οπωροκηπευτικών, μετά την απομάκρυνση τους από το μητρικό φυτό, συνεχώς χειροτερεύει. Στους μεταβολισμούς που λαμβάνουν χώρα, γίνονται μόνο καταβολικές αντιδράσεις (στους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, οξέα, βιταμίνες κ.λπ.), οι οποίες επιταχύνουν την ωρίμανση των καρπών, υποβαθμίζουν την ποιότητα τους και τους οδηγούν στην αποσύνθεση.

Για να σταματήσουμε αυτή τη συνεχή υποβάθμιση στην ποιότητα των καρπών, θα πρέπει:

- να τους συγκομίσουμε στο καταλληλότερο στάδιο ωριμότητας,

- να γίνει το συντομότερο η ποιοτική διαλογή και συσκευασία τους και

- να μεταφερθούν το ταχύτερο είτε για άμεση κατανάλωση, ει δυνατόν υπό ψύξη, είτε σε ψυκτικούς χώρους συντήρησης, για να διατεθούν αργότερα τμηματικά σε καλή κατάσταση στην κατανάλωση.

Οι χώροι συντήρησης θα πρέπει να είναι κατάλληλα κατασκευασμένοι και να διατηρούν σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και κυκλοφορίας αέρα.

Πέραν των ανωτέρω χρησιμοποιείται για την καλύτερη διατήρηση της ποιότητας των καρπών στις χώρες της Ε.Ε., την Αυστραλία και τις ΗΠΑ και η μέθοδος ελεγχόμενων ατμοσφαιρών, δηλαδή κατάλληλα μείγματα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο χώρο συντήρησης. Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε και στη χώρα μας σε πειραματική και ημιβιομηχανική κλίμακα, πριν από αρκετά χρόνια επιτυχώς, και θα ήταν πολύ χρήσιμο για την οικονομία μας να γενικευτεί.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!