0
Your Καλαθι
Πιάτα ημέρας
Περιγραφή
Δεν έτυχε να δω το πρώτο βιβλίο της που έφερε τον τίτλο «Η κουζίνα της Στέλλας Κατσαρού» (1996, από τον ίδιο οίκο), αλλά αν κρίνω από τούτο το δεύτερο, η συγγραφέας αποφεύγει τα πολλά λόγια και περιορίζεται στο να περιγράφει με λιτότητα και ακρίβεια τις συνταγές της. Επισημαίνει κάθε φορά τα δύσκολα σημεία του πιάτου και δίνει χωριστά τη δοσολογία των υλικών. Πλούσια πιάτα ελληνικής αλλά και ξένης μαγειρικής τέχνης. Στον πρόλογό του ο Γ. Βέλτσος σημειώνει ένα από τα πολλά «τι να προσέξουμε». Αυτό το σχετικό με τα μύδια, που αν «δεν ανοίξουν κατά το βρασμό, τα πετάμε». Γράφει: «Σημαδιακή εντολή αυτή, για μένα που μου αρέσει η μαγειρική: Κανένα φαγητό δεν γίνεται χωρίς δαπάνη. Όπως στον έρωτα κερδίζει όποιος σπαταλά». Και επειδή η συγγραφέας μαζί με το γιατρό σύζυγό της παράγουν στο κτήμα τους (Κρανιά Ολύμπου) το ομώνυμο κρασί, μην πάει ο νους σας και σε τέτοιου είδους συμβουλές. Δεν παρέχονται οδηγίες για σχετική με τα πιάτα οινοποσία.
Ν. Ντ-ς, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 19/01/2001
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις