Στοιχεία τεχνολογίας και έλεγχοι ποιότητας γάλακτος

265095
Εκδόσεις: Ίων
Σελίδες:255
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:9789604114832


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Το εργαστηριακό εγχειρίδιο για την ποιότητα και τεχνολογία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων γράφτηκε για να καλύψει κυρίως εκπαιδευτικές ανάγκες στον τομέα αυτό. Ένα μέρος αφιερώνεται στην αναλυτική περιγραφή ορισμένων κλασικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο γάλακτος και των προϊόντων του. Οι εξελίξεις στον αναλυτικό τομέα του γάλακτος και τον τροφίμων γενικότερα είναι σημαντικές και οι μέθοδοι τροποιούνται και αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γάλακτος, το τελευταίο διάστημα, αναμορφώνει ή τροποποιεί δικές της μεθόδους και εκδίδει κοινά standards με τον ISO. Στο εγχειρίδιο αυτό έχουν περιληφθεί, εκτός από αναγνωρισμένες διεθνώς μεθόδους και άλλες που είναι απλές και έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια και οι οποίες μπορούν να εφαρμοσθούν από μικρές επιχειρήσεις και είναι πιο εύχρηστες από εκπαιδευτική πλευρά. Πέρα απ' αυτό όμως, γίνεται μια γενικότερη επισκόπηση των διαφόρων ελέγχων και επισημαίνεται και η σημασία τους. Προσπάθεια επίσης καταβλήθηκε να καλυφθεί με συνοπτικό τρόπο η τεχνολογία και ορισμένες βασικές ιδιότητες του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Το κόμμα στους δεκαδικούς αριθμούς έχει αντικατασταθεί από την τελεία.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!