Το πρώτο λουλούδι

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 5.70
3.99
Τιμή Πρωτοπορίας
+
307517
Συγγραφέας: Κοντολέων, Μάνος
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:48
Εικονογράφος:ΣΑΜΑΡΤΖΗ ΙΡΙΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2008
ISBN:9789601627434
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Κάποτε, σε μια εποχή και σε ένα μεγάλο τόπο, ζούσανε δυο αδερφές. Η Χρυσαφένια –αγαπημένη της μέρας και των ανθρώπων– και η Ασημένια – αγαπημένη της νύχτας και των άλλων πλασμάτων. Αλλά αν οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά τις ξεχωρίζανε, εκείνες θέλανε να τις αγαπάνε όλοι το ίδιο. Γι' αυτό και ξεκίνησαν ένα ταξίδι για να βρούνε το μέρος όπου οι μέρες θάταν σπαρμένες όνειρα κι οι νύχτες γεμάτες λάμψη. Ξεκίνησαν το ταξίδι και δημιούργησαν το θαύμα.


Τη Χρυσαφένια και την Ασημένια, οι αναγνώστες μπορεί να τις έχουν συναντήσει και σε ένα άλλο βιβλίο του Μάνου Κοντολέων, το Χρυσαφένια, Ασημένια… Νύχτα Χριστουγεννιάτικη, σε εικονογράφηση του Απόστολου Καραστεργίου. Εδώ το ταξίδι τους τις φέρνει κοντά σε ένα άλλο θαύμα.

Κριτικές

Ένα αξιαγάπητο πολύτιμο πετράδι των μυθοσυλλογών του βετεράνου παραμυθοτεχνίτη, με απίστευτη κιναισθητική ευελιξία και ηχοχρώματα της ψυχής.
Ο κος. Κοντολέων καταφέρνει να φέρει στις καρδιές, μικρών και μεγάλων, μία "χρυσαφένια" θαλπωρή και μία "ασημένια" δροσιά που εκπέμπουν σε συχνότητες πέρα από το τυπικό παραμυθικό αρχέτυπο και γαλουχούν το ιδανικό θεατρικό δρώμενο στα σπάργανα μιας απλής ιστορίας για την αδελφική αγάπη και την ικανότητά της να καταφέρει το αδύνατο,
να δέσει, δηλαδή, αρμονικά δύο κόσμους αντίθετους και φαινομενικά φτιαγμένους να απέχουν και να απηχούν την γλυκόπικρη
διαφορετικότητα!
Συνίσταται ανεπιφύλακτα για μικρούς και μεγάλους παραμυθοπερπατητές,
για γονείς με ξεκινήματα στην κληροδότηση λογοτεχνικών πινελιών στους λευκούς καμβάδες της φαντασίας των μικρών μας φίλων, καθώς και για κάθε επίδοξο θεατρόφιλο με βλέψεις στο παραμυθικό στοιχείο και το συστατικό της σουρεαλιστικής αληθοφάνειας!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!