Στα χνάρια του χθες

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 30.28
24.22
Τιμή Πρωτοπορίας
+
343919
Εκδόσεις: Εκ προοιμίου
Σελίδες:520
Ημερομηνία Έκδοσης:22/06/2011
ISBN:9789608971943
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Κάθε παραδοσιακό επάγγελμα έχει την ιστορία του και πολλά μαζί διαμορφώνουν τον ιστό της κοινωνίας μιας παλιότερης εποχής, όπου τα τεχνολογικά δεδομένα και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων ήταν χαμηλού επιπέδου. Αυτό είναι το αντικείμενο του βιβλίου, η παλιά ζωή και τα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως τα έζησαν οι ηλικιωμένοι της εποχής μας και οι προγενέστερες γενιές.

Οι ιστορικές αναδρομές, που φτάνουν καμιά φορά μέχρι την αρχαία μυθολογία, και η γεύση μια κοινωνίας φτωχής αλλά υπερήφανης, με αρκετά λαογραφικά, οικονομικά και άλλα στοιχεία συνθέτουν το πνευματικό προϊόν μιας τριετούς αναζήτησης επίπονης και δημιουργικής.

Ο συγγραφέας, ο οποίος κατάγεται από αγροτική οικογένεια και έχει προσωπική εμπειρία για αρκετά θέματα του βιβλίου, εργάστηκε με ζήλο, για να μεταφέρει στον αναγνώστη τη γεύση μιας άλλης εποχής.

Είναι η εποχή της εικόνας του εξωφύλλου, αν θέλετε, όπου η γιαγιά ξυπόλυτη μέσα στα κρύα του χειμώνα πηγαίνει στο πηγάδι για νερό, και ο φωτογράφος της έκοψε το αργό και δύσκολο περπάτημα, για να την απαθανατίσει. Αλήθεια, πόση αθωότητα κρύβει το αμήχανο χαμόγελό της;

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!