Γέρων Πορφύριος ο πνευματικός πατέρας και παιδαγωγός

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 13.00
9.10
Τιμή Πρωτοπορίας
+
277548
Εκδόσεις: Εν Πλω
Σελίδες:293
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2006
ISBN:9789608873872
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο κ. Γεώργιος Κρουσταλλάκης είναι ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έζησε από πολύ κοντά το βίο και την προσωπικότητα του Γέροντος Πορφυρίου. Με πολύ αγάπη και συγκίνηση μας ανέφερε τις παιδαγωγικές απόψεις του Γ. Πορφυρίου, την αντιμετώπιση που είχε απέναντι στους ανθρώπους, το διορατικό και προορατικό του χάρισμα που βοήθησε και παρηγόρησε χιλιάδες ψυχές.

Στο βιβλίο του «Γέρων Πορφύριος ο πνευματικός πατέρας και παιδαγωγός», εκδ. Εν- πλω, αναφέρει: «Ήταν ο διακριτικός πνευματικός Πατέρας της αγάπης, της ταπείνωσης και της υπακοής. Αγάπησε ιδιαιτέρως μία κατηγορία ανθρώπων, που στους αγώνες τους συνήθως παραμένουν «απαράκλητοι» τους ανθρώπους της οδύνης και του πένθους και κυρίως τους γονείς που σηκώνουν κάποιο Σταυρό και πορεύονται στη ζωή με ανδρείο πνεύμα υπομονής και καρτερικότητας καθοδηγούμενοι από μία εσωτερική και «φερέπονον» αίσθηση.

Ο π. Πορφύριος υπήρξε πνευματικός Πατέρας των νέων ανθρώπων και σύμβουλος της οικογένειας, σε μια εποχή που διακρίνεται για την αντιπαιδαγωγικότητα και την παθογένειά της. ΄Ηταν άνθρωπος που έζησε στην περιοχή του θαύματος και εκφράστηκε με τη θεία «τρέλα».
Ο κ. Κρουσταλλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων. «Με το απολυτήριο του δημοτικού, εγνώριζε και εξέφραζε με μεγάλη σαφήνεια το οποιοδήποτε πρόβλημα είτε μηχανολογικό, είτε ψυχολογικό των ανθρώπων. Με το φωτισμένο του λόγο βοηθούσε τις ενδοοικογενειακές τραυματικές εμπειρίες, έκανε διάγνωση ιατρικών λαθών και ασθενειών».

Για τους εκπαιδευτικούς ο π. Πορφύριος ανέφερε: «Κοινωνάτε την Κυριακή; Αφήστε το Χριστό να μπεί στα αμφιθέατρα, στην τάξη σας και να μιλήσει. Έχετε δύσκολους μαθητές; Μιλήστε στο Χριστό γι΄αυτούς». Μετά το πέρας της ομιλίας ο καθηγητής μίλησε και στη Σύναξη Νέων του Ναού μας όπου ανέπτυξε θέματα σχετικά με την προσωπικότητα του Γέροντος Πορφυρίου.

Έλεγε συχνά ο Γέροντας:

«Όταν έλθει ο Χριστός στον άνθρωπο, όταν έλθει στη ψυχή μας, όταν πάη στον άνθρωπο ο Χριστός, όταν μπει στην ψυχή, η ψυχή γίνεται αλλιώς. Ζη παντού, ζη στα άστρα, ζη στον κόσμο τον πνευματικό, ζη στο σύμπαν, ζη…».

Κριτικές

Ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο. Καταπληκτικό!
Το συνιστώ σε όλους.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!