0
Your Καλαθι
Δομές, Λειτουργίες και Προαπαιτούμενα στην Εστίαση
Έκπτωση
10%
10%
Περιγραφή
Ο χώρος της παραγωγής και διάθεσης των τροφίμων, αν και φαντάζει ενοποιημένος, κρύβει ποικίλες φιλοσοφικές και κοινωνικές θεωρήσεις και διαφορετικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως όλα τα είδη διατροφής καταλήγουν τελικά στην κουζίνα των μονάδων εστίασης και του καταναλωτή, όπου παρά την ελλιπή ενημέρωση ως προς την ολιστική αντίληψη της αλυσίδας των τροφίμων, επιχειρούνται οι πλέον σωστές –διατροφικά και οικονομικά– επιλογές και ο συνδυασμός του παραδοσιακού με το νέο. Σε αυτήν παράγονται και διατίθενται οι ποικίλες γαστρονομικές επιλογές και ουσιαστικά διαμορφώνονται οι διατροφικές συνήθειες και τα διατροφικά πρότυπα.
Θεωρούμε ότι με το παρόν σύγγραμμα εξασφαλίζεται η βελτίωση και αναβάθμιση της γνώσης των ενδιαφερόμενων (επιστημόνων, φοιτητών, παρασκευαστών, καταναλωτών) σε θέματα σχετικά με τις καλές πρακτικές παραγωγής ποιοτικού και ασφαλούς φαγητού. Ταυτόχρονα, παρέχεται και η δυνατότητα καλύτερης κατανόησης της εστίασης ως εξαιρετικά σημαντικού κρίκου στην αλυσίδα των τροφίμων.
Περιέχει: Πρόλογος - Μορφές των Μονάδων Εστίασης - Κίνδυνοι και Ασφάλεια Τροφίμων - Διασφάλιση της Ποιότητας στις Μονάδες Διατροφής - Στρατηγική Σχεδιασμού Μονάδας Εστίασης και Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας - Το Κτιριολογικό Πρόγραμμα και η Υγιεινή στις Μονάδες Εστίασης - Προαπαιτούμενα και Ορθές Πρακτικές κατά την Προμήθεια, Παραλαβή και Αποθήκευση των Πρώτων Υλών - Προετοιμασία, Επεξεργασία και Αναθέρμανση των Τροφίμων - Προαπαιτούμενα και Ορθές Πρακτικές Κατα τη Συσκευασία, Αποθήκευση, Διακίνηση και Διάθεση των Τελικών Προϊόντων - Καθαρισμός, Εξυγίανση και Διαχείριση των Αποβλήτων στις Μονάδες Εστίασης - Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση στις Επιχειρήσεις Εστίασης - Πρακτική Εφαρμογή Διαδικασιών στις Επιχειρήσεις Εστίασης – Βιβλιογραφία - Ευρετήριο
Θεωρούμε ότι με το παρόν σύγγραμμα εξασφαλίζεται η βελτίωση και αναβάθμιση της γνώσης των ενδιαφερόμενων (επιστημόνων, φοιτητών, παρασκευαστών, καταναλωτών) σε θέματα σχετικά με τις καλές πρακτικές παραγωγής ποιοτικού και ασφαλούς φαγητού. Ταυτόχρονα, παρέχεται και η δυνατότητα καλύτερης κατανόησης της εστίασης ως εξαιρετικά σημαντικού κρίκου στην αλυσίδα των τροφίμων.
Περιέχει: Πρόλογος - Μορφές των Μονάδων Εστίασης - Κίνδυνοι και Ασφάλεια Τροφίμων - Διασφάλιση της Ποιότητας στις Μονάδες Διατροφής - Στρατηγική Σχεδιασμού Μονάδας Εστίασης και Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας - Το Κτιριολογικό Πρόγραμμα και η Υγιεινή στις Μονάδες Εστίασης - Προαπαιτούμενα και Ορθές Πρακτικές κατά την Προμήθεια, Παραλαβή και Αποθήκευση των Πρώτων Υλών - Προετοιμασία, Επεξεργασία και Αναθέρμανση των Τροφίμων - Προαπαιτούμενα και Ορθές Πρακτικές Κατα τη Συσκευασία, Αποθήκευση, Διακίνηση και Διάθεση των Τελικών Προϊόντων - Καθαρισμός, Εξυγίανση και Διαχείριση των Αποβλήτων στις Μονάδες Εστίασης - Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση στις Επιχειρήσεις Εστίασης - Πρακτική Εφαρμογή Διαδικασιών στις Επιχειρήσεις Εστίασης – Βιβλιογραφία - Ευρετήριο
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις