0
Your Καλαθι
Το βιβλίο του κυπριακού κρασιού - The book of cyprus wine
Ελληνικά - Αγγλικά
Έκπτωση
10%
10%
Περιγραφή
Από τους πρώτους "οίνον πίοντες" των ψηφιδωτών της οικίας του Διονύσου στην Πάφο, τα ελληνικά και ρωμαϊκά συμπόσια, ώς την Κουμανδαρία της Φραγκοκρατίας, ώς τους περιβόητους οίνους που παρηγορούσαν (και θεράπευαν, όπως λεν οι ίδιοι) τους κάθε λογής περιηγητές που περνούσαν από το νησί καθ' οδόν για το μεγάλο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, ώς το κρασί που πωλούσαν αγωγιάτες σε ασκιά από κατσικόδερμα το δέκατο ένατο αιώνα, ακόμα μέχρι την έκρηξη των νέων οινοποιείων της τελευταίας εικοσαετίας, το κρασί της Κύπρου είναι σίγουρα μια συναρπαστική ιστορία.
Αυτή τη συναρπαστική ιστορία διηγείται το βιβλίο του Κυπριακού Κρασιού, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα ταξίδι στον κυπριακό αμπελώνα του σήμερα, μέσα από τους δρόμους του κρασιού, παρουσιάζοντας δεκαεννιά οινοποιεία του νησιού με αξιολογήσεις ενενήντα περίπου κρασιών από την Master of Wine, Angela Muir. Σε συνεργασία με ειδικούς, το βιβλίο εξοικειώνει τον αναγνώστη με όλες τις γηγενείς και ξένες ποικιλίες του κυπριακού αμπελώνα, ενημερώνει για την ταξινόμηση των κυπριακών οίνων, εισάγει στη μαγεία της κουζίνας του αμπελιού και σκιαγραφεί την ταυτότητα των νέων κυπριακών κρασιών. Όλα τα άρθρα διανθίζονται με φωτογραφίες και παρατίθεται επίσης χάρτης με τις τοποθεσίες των οινοποιείων.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις