0
Your Καλαθι
Χοιροτροφία
Φυλές, εκτροφή και προϊόντα, αναπαραγωγή, υγιεινή και ασθένειες
Έκπτωση
30%
30%
Περιγραφή
Από τα βάθη του χρόνου, ο χοίρος συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στη διατροφή του ανθρώπου. Στο πρελθόν, το κρέας του χοίρου ήταν το μόνο κρέας που καταναλώνονταν στις αγροτικές κοινωνίες, η δε γιορτή του χοίρου (θανάτωση του ζώου), παρέμεινε για πολύ καιρό μια σπουδαία λαϊκή εκδήλωση. Στις μέρες μας η σφαγή των ζώων γίνεται οργανωμένα, μέσα σε μια αγροτική οικονομία βιομηχανοποιημένη. Η εξέλιξη της παραγωγής χοιρινού κρέατος στη Γαλλία, χαρακτηρίζεται ως προς τη συγκέντρωσή της, από δύο φαινόμενα. Από τη μια μεριά, τα περισσότερα ζώα εκτρέφονται σε τρεις περιοχές: στη Βρετάνη, και περιοχή του Λίγηρα, στη Βόρειο Πικαρδία και στη Νότιο Ακουϊτανία-Πυρηναία, με μια καθαρή υπεροχή, στη Βρετάνη. Από την άλλη, το 95% του γαλλικού κρέατος παράγεται από 17.000 περίπου εκτροφείς, που διαθέτουν περισσότετους από 100 χοίρους ο καθένας. [...]
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις