Τεχνική ποινή

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 10.90
7.63
Τιμή Πρωτοπορίας
+
535409
Συγγραφέας: Λιθοξοΐδης, Στέλιος
Εκδόσεις: Υδροπλάνο
Σελίδες:116
Ημερομηνία Έκδοσης:05/10/2020
ISBN:9786185453671
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

19 διαφορετικές ιστορίες. Άνθρωποι καθημερινοί, απλοί, με πάθη, που προχωρούν, ακόμα κι αν η πορεία τους είναι δύσβατη. Παίρνουν τα ρίσκα τους κι έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των πράξεών τους. Επιμένουν, υπομένουν, χάνουν και ενίοτε κερδίζουν. Και στο τέλος... Στο τέλος έρχεται η Κάθαρση ή μήπως όχι; Υπάρχει happy end ή είναι απλώς ένας μύθος; Τι θα συμβεί όταν τελικά ο κριτής επιβάλλει την τεχνική ποινή; Κάθε βράδυ ο καθένας μας κοιμάται αγκαλιά με κάτι... Τυχεροί όσοι κοιμούνται αγκαλιά με την αλήθεια τους.

Κριτικές

Εξαιρετικό βιβλίο με πολλά μυνηματα

Τεχνική ποινή

Τεχνική:Ο τρόπος,η μέθοδος που υοθετει κάνεις για την διαχείριση μια κατάστασης.
• Ποινη:Απόφαση κυρίως από τα ένδεικα μέσα που επιβάλλεται σε κάποιον όταν κριθεί Ένοχος.Το μέγεθος,η μέθοδος και
Το Βιβλίο με τίτλο τεχνική ποινή αποτελείται από 19 αυτοτελείς ιστορίες διαφορετικου περιεχομένου.Σε αρκετές παρουσιάζονται τα σκοτεινά ανθρώπινα πάθη όπως αυτό της ιδιοκτησίας ,της απληστίας που οδηγεί σε έναν προσωρινό ανήφορο με κατάληξη το απότομο πέσιμο και η μοναξιά ,η αναλωσιμοτητα και οι απρόσωπος εργοδότες,η τεράστια διαφορά του φαινεσθαι και του είναι.Αυτο που συναντάται σε μεγάλο βαθμό είναι οι ενοχές είτε ως μια συνεχή αναπαράσταση στην προσωπική κόλαση του καθενός σ αυτή την ζωή και την άλλη.Την μετάνοια όσων δεν μπόρεσαν να χαρούν μ αυτά που είχαν,κι ήταν αρκετά άλλα τα ηθελα όλα.Αλλα κι άλλες καταστάσεις όπως η προδοσία και η εσωτερική σύγκρουση.Τωρα δικαίως θα ερωτηθεί κάνεις και γιατί δεν προχωράνε να αλλάξουν την ζωή τους;Γιατί θεωρούν πως αυτό που ζούνε τους αξιζει,χωρίς δικαστική έδρα καταδίκασαν τον εαυτό τους ένοχο και επέλεξαν και την ποινή.Δεν έχουν την δύναμη να συγχωρέσουν τον εαυτό τους γιατί πιστεύει πως κάνεις δεν θα το κάνει.Και έτσι συνεχίζουν να τραβάνε τις αλυσίδες που ίδιοι κρέμασαν,άλλοι να αυτοκαταστρεφονται.Η επιμονη,εμμονή μπορεί να σε οδηγήσουν σε καταστροφικά μονοπάτια όχι όμως η υπομονή όπως εξιστορει ο συγγραφέας. Μέσα από παρομοιωσεις,μεταφορές και άλλα σχήματα λόγου που συνήθως συναντάται στην ποίηση ο συγγραφέας απευθύνεται στους ενόχους εξηγοντας πως οτι και να κάνουν τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το ππαρελθόνΜπορουν όμως να σταματήσουν την μοιρολατρεια να σηκωθούν και να αρχίσουν να ζουν.Επιλογη τους είναι το αν μείνουν ζωντανοί ακόμα σε έναν μνήμα ξαπλωμένοι περιμένοντας να γίνει μόνιμη κατοικία τους, η να σηκωθούν και να αρχίσουν να ζουν.
Αξιοσημείωτη είναι η χρήση αντιπαραδειγματων κάτι που δείχνει το μέγεθος της συγγραφικής αξίας του δημιουργού.Σε αντίθεση με τον κλασσικό παραδειματισμο που συναντάμε όπου οι αναγνώστες διδάσκονται απ το παράδειγμα των ηρωων οι οποίοι επιβραυευονται με τον τρόπο ζωή τους:αγαθοι και οι κακοί όπου απ τους δεύτερους μένουμε μακριά,σ αυτό το έργο δεν υπάρχει καλό και και κακό ούτε μια έμφυτη δικαιοσύνη.Οι ήρωες δεν τιμωρούνται από ένα εξωτερικό κριτη όπως ο Θεός άλλα όλα είναι αποτέλεσμα των πράξεων και των επιλογών.Γιατι πάντα υπάρχει επιλογή,ακόμα και όταν δεν δρουμε επιλέγουμε να μην επιλέξουμε.Ενα άλλο μήνυμα είναι το δικαίωμα στο λάθος.Ενω συνήθως οι περισσότεροι συγγραφείς καταδικάζουν κάτι που δεν συμφωνεί με το αξιακο σύστημα των κοινωνικών επιτηδευσεων εδώ το λάθος εμφανίζεται ως χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και μάλιστα αναγκαίο.Δεν θα μάθεις απ τις ιστορίες των άλλων πως να μην σκοντάφτεις αλλά πέφτοντας και με το να σηκώνεσαι.Αυτο είναι και το μήνυμα του συγγραφέα.Οτι το πρόβλημα δεν είναι όταν πέφτεις και όσες φορές πέφτεις.Αλλα το να μάθεις να σηκωνεσαι
Λίγα Λόγια για τοκ Συγγραφέα.
Ο Στέλιος Λιθοξοΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993.Καταγεται από την Φλώρινα όπου αποφοίτησε από το παιδαγωγικό πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης στην εν λόγω περιοχη(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονιας).Εργάζεται ως Δασκαλος στην Αθήνα ενώ είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του πανεπιστημίου αποφοίτησής.Η διπλωματική του αφορά την πολιτική και εκπαίδευση.Ειναι κάτοχος του ΜΑ δημιουργικής γραφής ενώ φέτος απέκτησε το Δεύτερο μεταπτυχιακό του σχετικό με την αξιολόγηση και την Διδακτική της επιστήμης της Ιστορίας.Μεχρι τώρα έχει γράψει και έχει εκδώσει το μυθιστόρημα τεχνική ποινή και μελέτες που έχει κάνει πάνω στο έργο του Μενη κουμαντάρεα. Έχει γράψει διαφορα ανέκδοτα διηγήματα μικρού μήκους αλλά και ποιήματα. Είναι επιστημονικος υπεύθυνος του εργαστηρίου δημιουργικης γραφής Φλώρινας.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!