0
Your Καλαθι
Φαγητό στην Πόλη
ένας οδηγός στα σοκάκια της νοστιμιάς από το 2009
Έκπτωση
30%
30%
Περιγραφή
Εισαγωγή
Η σύλληψη της ιδέας γι' αυτό το βιβλίο έγινε φυσικά κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού γεύματος, όταν αναρωτηθήκαμε το εξής πολύ απλό: γιατί τα μικρά, παραδοσιακά φαγάδικα -εκεί δηλαδή που σε περιμένουν μερικά από τα καλύτερα γεύματα της Πόλης- παραβλέπονται τόσο συχνά; Και οι δυο μας, ο ένας Νεοϋορκέζος κι ο άλλος από το Σικάγο, ερωτευτήκαμε την Πόλη και τη γεμάτη ποικιλία κουλτούρα της μέσα από το φαγητό. Μ' ένα κοινό πάθος γι' αυτόν τον γαστρονομικό παράδεισο, ξεκινήσαμε να ανακαλύψουμε όλα τα νόστιμα μυστικά της πόλης αυτής. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια που ζούμε και τρώμε εδώ, έχουμε ακόμα πολλές ερωτήσεις. Γιατί σε μια πόλη με τόσο γευστικό πλούτο στα σοκάκια της, αυτές οι περιοχές και η αφθονία του καλού φαγητού τους να εξερευνώνται και να εκθειάζονται τόσο σπάνια; Σε απάντηση, στήσαμε την ιστοσελίδα Istanbuleats.com, η οποία συγκεντρώνει τα καλύτερα άγνωστα τοπικά φαγάδικα, αυτά που δεν βρίσκει κανείς μόνος του. Μιλάμε για σοβαρό φαγητό και απευθυνόμαστε σε σοβαρούς καλοφαγάδες, τα λούσα είναι περιττά. Πέρα από το κεμπάπ και ό,τι άλλο παρουσιάζεται συνήθως στις σελίδες των τουριστικών οδηγών, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία μοναδικών τούρκικων τοπικών κουζινών καθώς και εστιατορίων με επιδράσεις από τη μαγειρική των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής. Με αυτό το βιβλίο ως έμπιστο οδηγό θα ξέρετε πού να φάτε και τι, στα γευστικά σοκάκια της Πόλης. Επειδή στην Τουρκία οι τιμές κυμαίνονται, αποφασίσαμε να μην τις συμπεριλάβουμε. Τα περισσότερα μαγαζιά που καλύπτουμε ποικίλουν μεταξύ του πάμφθηνου και του μέτριου. Πιο σημαντικό είναι πάντως ότι εμείς θεωρούμε όλες τις επιλογές μας μέρη υψηλής αξίας. Κατά κανόνα δεν σερβίρεται αλκοόλ, εκτός αν έχουμε σημειώσει το αντίθετο στο κείμενα ή στο ευρετήριο (σελ.172). Γενικά, σας συστήνουμε να κλείνετε τραπέζι, αν πρόκειται για δείπνο.
Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στα πολίτικα σοκάκια της νοστιμιάς
Afiyet olsun! (καλή όρεξη)
Άνσελ και Γιγκάλ
Η σύλληψη της ιδέας γι' αυτό το βιβλίο έγινε φυσικά κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού γεύματος, όταν αναρωτηθήκαμε το εξής πολύ απλό: γιατί τα μικρά, παραδοσιακά φαγάδικα -εκεί δηλαδή που σε περιμένουν μερικά από τα καλύτερα γεύματα της Πόλης- παραβλέπονται τόσο συχνά; Και οι δυο μας, ο ένας Νεοϋορκέζος κι ο άλλος από το Σικάγο, ερωτευτήκαμε την Πόλη και τη γεμάτη ποικιλία κουλτούρα της μέσα από το φαγητό. Μ' ένα κοινό πάθος γι' αυτόν τον γαστρονομικό παράδεισο, ξεκινήσαμε να ανακαλύψουμε όλα τα νόστιμα μυστικά της πόλης αυτής. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια που ζούμε και τρώμε εδώ, έχουμε ακόμα πολλές ερωτήσεις. Γιατί σε μια πόλη με τόσο γευστικό πλούτο στα σοκάκια της, αυτές οι περιοχές και η αφθονία του καλού φαγητού τους να εξερευνώνται και να εκθειάζονται τόσο σπάνια; Σε απάντηση, στήσαμε την ιστοσελίδα Istanbuleats.com, η οποία συγκεντρώνει τα καλύτερα άγνωστα τοπικά φαγάδικα, αυτά που δεν βρίσκει κανείς μόνος του. Μιλάμε για σοβαρό φαγητό και απευθυνόμαστε σε σοβαρούς καλοφαγάδες, τα λούσα είναι περιττά. Πέρα από το κεμπάπ και ό,τι άλλο παρουσιάζεται συνήθως στις σελίδες των τουριστικών οδηγών, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία μοναδικών τούρκικων τοπικών κουζινών καθώς και εστιατορίων με επιδράσεις από τη μαγειρική των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής. Με αυτό το βιβλίο ως έμπιστο οδηγό θα ξέρετε πού να φάτε και τι, στα γευστικά σοκάκια της Πόλης. Επειδή στην Τουρκία οι τιμές κυμαίνονται, αποφασίσαμε να μην τις συμπεριλάβουμε. Τα περισσότερα μαγαζιά που καλύπτουμε ποικίλουν μεταξύ του πάμφθηνου και του μέτριου. Πιο σημαντικό είναι πάντως ότι εμείς θεωρούμε όλες τις επιλογές μας μέρη υψηλής αξίας. Κατά κανόνα δεν σερβίρεται αλκοόλ, εκτός αν έχουμε σημειώσει το αντίθετο στο κείμενα ή στο ευρετήριο (σελ.172). Γενικά, σας συστήνουμε να κλείνετε τραπέζι, αν πρόκειται για δείπνο.
Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στα πολίτικα σοκάκια της νοστιμιάς
Afiyet olsun! (καλή όρεξη)
Άνσελ και Γιγκάλ
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις