Η κοινωνική διάσταση της ειδικής αγωγής

Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού
286230
Εκδόσεις: Διάπλαση
Σελίδες:174
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2006
ISBN:9789606638244


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Η κοινωνική διάσταση της ειδικής αγωγής αναφέρεται στις σύγχρονες τάσεις των ανθρωπιστικών και παιδαγωγικών επιστημών για την κάλυψη ψυχοκοινωνικών αναγκών τόσο εκείνων που διαφέρουν σε «κάτι» από τους άλλους, τους πολλούς, όσο και εκείνων που τους περιβάλλουν.

Η καταπολέμηση της άγνοιας και της προκατάληψης για το ξένο και διαφορετικό αποτελεί σήμερα βασικό πεδίο δράσης και κοινωνικής έρευνας. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αποπεριθωριοποίηση των «διαφορετικών» είναι βασικοί στόχοι του λεγόμενου σύγχρονου ανθρωπισμού.

Οι πολυεθνικές σύγχρονες κοινωνίες, η διεπιστημονική αντιμετώπιση των πολλαπλών ψυχοδιανοητικών ειδικών καταστάσεων και η αναπόφευκτη διανομή σε προστατευμένα κέντρα κοινωνικής προστασίας, αποτελούν ένα πλατύ πεδίο δράσης της Ειδικής Αγωγής σήμερα.

Σημαντικό ρόλο στην πολύπλευρη έρευνα για χάραξη κοινωνικής πολιτικής για αποπεριθωριοποίηση και στην εξατομικευμένη υποστηρικτική διεργασία έχει ο κοινωνικός λειτουργός.
Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τόσο διακηρύσσεται, αλλά και τόσο προσβάλλεται σήμερα, πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα της κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Το κοινωνικό σύνολο μέσα από διαδικασίες αγωγής οδηγείται να κατανοήσει και ν αποδεχθεί, ότι η διαφορετικότητα δεν είναι ελάττωμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!