0
Your Καλαθι
Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια
80 συνταγές από τον Alfred Hitchcock
Περιγραφή
Φωτογραφίες: Philippe Asset
Ο Alfred Hitchcock ήταν γιος ενός παντοπώλη χονδρικής του ανατολικού Λονδίνου, και ο ίδιος ένας bon vivant, λάτρης της εκλεκτής τροφής, όπως μαρτυρούν τόσο οι φωτογραφίες αυτού του θρυλικού σκηνοθέτη όσο και το περιεχόμενο των ταινιών του.
Από τα πρώτα αγγλικά έργα του ως τα αριστουργήματα της αμερικανικής περιόδου: «Μάρνι», «Τα πουλιά», «Οικογενειακή συνωμοσία», ο Hitchcock δεν έπαψε να κάνει αναφορές στη γαστρονομία.
Ακόμα και η τελετουργία των γευμάτων συνδέεται συχνά με τη δράση της αφήγησης: όπως το περίφημο δείπνο στο σπίτι της μυθιστοριογράφου Σέντμπασκ στις «Υποψίες», το οικογενειακό γεύμα στο «Νέος και αθώος», το πικνίκ με θέα το Πριγκιπάτο του Μονακό στο «Κυνήγι του κλέφτη», η μανία του αστυνομικού της «Φρενίτιδας» πάνω σ’ ένα πολύ ψημένο πουλερικό.
Οι βιογράφοι του πολύ λαίμαργου Alfred ανέφεραν συχνά την αγάπη του για την αστική γαλλική κουζίνα καθώς και για τα αγγλικά εθιμοτυπικά πιάτα (τις γλώσσες της Ντουβρ, τις «pies» κτλ.), έπειτα την αφοσίωσή του στα καλά εστιατόρια του Χόλλυγουντ: ιδιαίτερα το «Chasen’s» και το «Romanoff».
Αυτό το βιβλίο μπλέκει την αφήγηση –από τον Francois Riviere– της ζωής και του έργου του Alfred Hitchcock από την άποψη των γήινων τροφών, με τις συνταγές που βρήκε η Anne Martinetti σε σημαντικές σκηνές ταινιών, αναμορφωμένες για να φτιάξετε μόνοι σας τα ωραία πιάτα του μετρ του σασπένς. Είναι οργανωμένο γεωγραφικά από το Λονδίνο ως τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, μαζί με κάποια ταξίδια στον κόσμο.
Γαστρονομικές σουαρέ Hitchcock μεταξύ φίλων εν όψει!
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις