Μυθολογία

Δώδεκα αλληλένδετα αφηγήματα
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.84
10.39
Τιμή Πρωτοπορίας
+
33422
Συγγραφέας: Μπακόλας, Νίκος
Εκδόσεις: Παρατηρητής
Σελίδες:92
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1989
ISBN:9789602602362
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μπροστά σου ξεδιπλώνεται το πολύπτυχο από την ιστόρηση - μέσα από τυπικές αλλά ζωντανές μορφές - αντιπροσωπευτικών συνόλων, τα όποια δρούν και πάσχουν σε καταστάσεις γενικότερες, καθορισμένες από ετερογενείς δυνάμεις, σφραγισμένες από την Ιστορία. Ή οικογενειακή σάγα του Μπακόλα μεταστοιχειώνεται στην ανάπτυξη και στην ολοκλήρωση της σε εθνικό μύθο τελειώνει με την έλευση και στον τόπο μας των σύγχρονων καιρών, όταν νέα συναλλακτικά και ερωτικά ήδη ανατρέπουν βίαια τον παραδοσιακό κόσμο,

Αλέξανδρος Κοτζιάς

Και ολ' αυτά, μεταφερμένα σε μιαν επικαιρότητα, α' ένα απόλυτα σύγχρονο ενδιαφέρον, εξαιτίας της προσωπικής και μέθεξης του συγγραφέα αόρατης, μα τόσο κυριαρχικής στα διηγούμενα. Μια προσωπική συμμετοχή πού συντελείται με την ιδιότυπη, μα τόσο καθαρή οπτική του γωνία, με τίς διαστάσεις πού παίρνουν μέσα του τα τεκταινόμενα και πού στη συνέχεια αναδίνονται με τον δικό του αξεπέραστο και τόσο προσωπικό λόγο. Αληθινά, δεν ξέρω αν ή μεταπολεμική μας πεζογραφία έχει να επιδείξει πολλά υψηλότερα δείγματα απ' τη «Μυθολογία» του Μπακόλα.

Τόλης Καζαντζής

Με τη «Μυθολογία» ό Ν. Μπακόλας συνδέει τα πρόσωπα του «Κήπου των Πριγκίπων» με τους γεννήτορες των. Είναι ή απαρχή ενός οικογενειακού «έπους», πού περιμένει τη συνέχεια του.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!