Απο στόμα σε στόμα

Θησαυροί της Ελληνικής κουζίνας
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 38.90
35.01
Τιμή Πρωτοπορίας
+
609590
Εκδόσεις: Σταμούλης
Σελίδες:352
Ημερομηνία Έκδοσης:03/06/2023
ISBN:9789606180842
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Οι εκδόσεις Σταμούλης με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το εμβληματικό βιβλίο μαγειρικής «Από στόμα σε στόμα – Θησαυροί της ελληνικής». Το βιβλίο υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με την ομάδα της επιμελήθηκε τις συνταγές, τροποποιώντας ό,τι χρειαζόταν για το καλύτερο αποτέλεσμα και ο κορυφαίος διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου, κάνοντας τις απαραίτητες διατροφικές αναλύσεις και σημάνσεις. Το βιβλίο προλογίζει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Γαστρονόμος» Άγγελος Ρέντουλας.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών από όλη την Ελλάδα, που συγκέντρωσαν οι συγγραφείς του βιβλίου. Οι συνταγές αυτές έχουν ταξιδέψει μέσα στον χρόνο από γενιά σε γενιά και έφτασαν μέχρι το σήμερα, χαρίζοντας αδιάκοπα νοστιμιά και υψηλή διατροφική αξία σε όσους τις γεύονται. Κάθε συνταγή κρύβει μια ιστορία, που την κάνει μοναδική.

Μέσα στην μοναδική αυτή συλλογή ο λάτρης της αυθεντικής μαγειρικής θα ανακαλύψει συνταγές και υλικά, που χρησιμοποιούνταν παλιότερα στην ελληνική κουζίνα και στην πορεία του χρόνου τείνουν να χαθούν ή και ξεχάστηκαν. Από αυτή την καταγραφή ένας ακόμα σκοπός των συντελεστών του βιβλίου είναι να αναδείξουν και τις χαμένες πολιτισμικές αξίες των παλιότερων γενιών.

Όπως τονίζουν οι συντελεστές του βιβλίου η μεσογειακή δίαιτα αποτελεί πρότυπο διατροφής παγκοσμίως. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εδώ, στην πατρίδα μας, έχουμε απεμπολήσει τις διατροφικές αυτές αρχές, που εκθειάζονται παγκοσμίως, κι έχουμε υιοθετήσει δυτικόφερτα πρότυπα, προϊόντα κυρίως μάρκετινγκ κι επικοινωνίας. Έτσι, για παράδειγμα το δίκκοκο σιτάρι, το φαγόπυρο, ο ζωχός και η τσουκνίδα έχουν δώσει τη θέση τους στο μάνγκο, την κινόα και την παπάγια.

Οι συντελεστές του βιβλίου κατάφεραν να αναδείξουν την αξία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, χρησιμοποιώντας σύγχρονα, επιστημονικά εργαλεία διατροφής.

Με έναν μοναδικό τρόπο οι συνταγές του βιβλίου, που δόθηκαν με την συνδρομή ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, συμπλέκονται με τις μνήμες που ξυπνούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις τους, χαρίζοντας στον αναγνώστη ένα ξεχωριστό γευστικό νοσταλγικό ταξίδι.

Τις φωτογραφίες των συνταγών και το food and prop styling έκανε με πολύ μεράκι η Ελισάβετ Δελεχά. Ταυτόχρονα το βιβλίο κοσμούν φωτογραφίες του διεθνούς φήμης φωτογράφου Robert McCabe, καθώς και του Αλέξανδρου Αντωνιάδη, ο οποίος επιμελήθηκε και την φωτογράφιση του εξωφύλλου.

Περιεχόμενα:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ του Άγγελου Ρέντουλα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ των συγγραφέων
ΠΡΩΙΝΑ

Μελαλευριά
Παραδοσιακό γλυκό «Βαρβάρα» (Ασουρές)
Ταχινόψωμα Ρόδου
Στριφοτυρόπιτα Κοζάνης (κιχί)
Φλαούνες
Κοφτόπιτα
Μυζηθρόπιτες
Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
Τραβηχτές τηγανίτες Νάξου
Σφουγγάτο
Πιταράκια Μήλου
Μπατζίνα
Χανιώτικα καλιτσούνια

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ

Πίτα με τραχανά, γραβιέρα και ζυγούρι
Καλικωτά με χοχλιούς
Φακές με πορτοκάλι, κρασί και δεντρολίβανο
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και τραχανά
Γιαπράτσια με σάλτσα λεμονιού
Μπουρμπουρέλια
Ιτσλί κεφτέ
Κοτόπουλο «αρβανίτικο»
Χοιρινό με λάχανο
Γκόγκλιες
Καραβόλοι στιφάδο
Ντοματόσουπα με γίδα βραστή
Σαρμαδάκια
Συκωταριά με ρύζι στο φούρνο
Ρεβίθια Πάτμου
Ψάρι στον ταβά
Κυπριακά αφέλια με πλιγούρι
Τζιγεροσαρμάδες
Πανσέτα με πράσα στον φούρνο
Μαντί
Μπακαλιάρος στη γάστρα
Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο
Κολοκυθοκορφάδες
Αρνάκι κλέφτικο
Φασολάδα με λάχανο τουρσί
Παστιτσάδα
Σαρδέλες με άγρια χόρτα
Καβούρια γιαχνί
Βουργάρες με χόρτα στον φούρνο
Μπουρδέτο
Αρνί με σπανάκι
Κεμπάπ Κωνσταντινούπολης

ΒΡΑΔΙΝΑ

Σπανακόπιτα
Ριγανάδα Κεφαλονιάς
Ριγανοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού
Τραχανάς με ψωμί και φέτα
Κολοκυθολούλουδα γεμιστά στον φούρνο
Τσιγαρίδι Κεφαλονιάς
Ασμάπιτα
Κρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο
Αθερινόπιτες Ρόδου
Τσιπούρα γεμιστή με λαχανικά
Πιπεριές και μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας
Πρασο­κιμαδόπιτα
Κοτόπιτα
Χανιώτικο μπουρέκι
Κοτόσουπα βελουτέ λαχανικών

ΓΛΥΚΑ

Ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου
Τζαλέτια με μπαρμπαράλευρο
Παραδοσιακοί λουκουμάδες της γιαγιάς
Γαλατόπιτα
Κιουνεφέ
Κέικ μελεκούνι
Νηστίσιμα ροξάκια
Πλατσέντα
Ραβανί Νάξου
Κουλουράκια βουτύρου
Ξεροτήγανα
Μπακλαβαδάκια του φτωχού
Ισλί
Μπουκιές χαλβά με πετιμέζι και ξηρούς καρπούς

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!