Αργυρώ η Ελλάδα μου

Η τέχνη της σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας - 120 αυθεντικές συνταγές
394474
Εκδόσεις: Ouranos Media
Σελίδες:274
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2013
ISBN:9786188003828


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Βασικά συστατικά στη "συνταγή της ελληνικής κουζίνας", που πέτυχε γιατί συγκαταλέγεται στις πιο νόστιμες του κόσμου, ήταν και είναι τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της ελληνικής γης και η γαστρονομική φαντασία του ελληνικού λαού, που ενισχύθηκε από πολιτιστικές ζυμώσεις.
Προσπαθώντας να περιγράψω σε φίλους και σε όσους με ρωτούν για τη μοναδικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν τόσο ιδιαίτερη, συνήθως λέω ότι οι όψεις της κουζίνας μας είναι τόσο πολλές, αντίστοιχες της γεωγραφικής ποικιλομορφίας της χώρας μας. Όσο για τη σύνδεση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με τον τρόπο διατροφής των αρχαίων Ελλήνων, των Βυζαντινών, την περίοδο της Τουρκοκρατίας και μετά όταν συστήθηκε το ελληνικό κράτος, πιστεύω ότι η κουζίνα μας πάει πίσω στο χρόνο όσο ακριβώς πάει και η παράδοσή μας. Ξεκινώντας το γευστικό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής κουζίνας, πάμε στην αφετηρία της, για να εξετάσουμε πώς ξεκίνησαν όλα και πώς διατηρούμε ακόμη και σήμερα τις ίδιες διατροφικές συνήθειες, που ενέπνευσαν πολλούς πολιτισμούς.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!