Στοιχεία δημοσιονομικού δικαίου

309859
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:348
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2008
ISBN:9789604453306


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Η μελέτη του δημοσιονομικού δικαίου απέκτησε τα τελευταία χρόνια τη θέση που της αρμόζει στο ευρύτερο ελληνικό γίγνεσθαι. Και αυτό, γιατί τα σπουδαιότερα ζητήματα που καθημερινά απασχολούν τους πολιτικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανάγονται σε τελική ανάλυση στην εξέλιξη των δημοσιονομικών φαινομένων (έλλειμμα και χρέος), υπό το πρίσμα των κανόνων που επιβάλει το κοινοτικό δίκαιο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Όπως δε είναι γνωστό, οι εξελίξεις αυτές δεν φαίνεται να ικανοποιούν τις σχετικές υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας.


Ωστόσο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών έχει θεσπισθεί τα τελευταία χρόνια ένας σημαντικός αριθμός δημοσιονομικών νομοθετημάτων που έχουν ως κύριο στόχο τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών και έχουν συνταχθεί με βάση προηγμένα ευρωπαϊκά και διεθνή δημοσιολογιστικά πρότυπα.


Στo πλαίσιo της παρούσης τρίτης έκδοσης (2008) του βιβλίου «Στοιχεία Δημοσιονομικού Δικαίου», ο συγγραφέας προσπάθησε να συμπληρώσει και επικαιροποιήσει την ύλη του με τα νεότερα αυτά νομοθετήματα, προβαίνοντας παράλληλα, όπου θεώρησε επιβεβλημένο, στις αναγκαίες κριτικές παρατηρήσεις και προτάσεις. Παράλληλα φρόντισε να καταγράψει την ακολουθούμενη δημοσιονομική πρακτική σχετικά με τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών τόσο σε διαδικαστικό διοικητικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό το όλο έργο καθίσταται ιδιαίτερα χρήσιμο όχι μόνο για τη διδασκαλία του δημοσιονομικού δικαίου στην ανώτατη εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και για τους υποψήφιους διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!