Χριστούγεννα με την οικογένεια

58060
Συγγραφέας: Μπλάιτον, Ένιντ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:185
Μεταφραστής:ΚΟΝΔΑΚΗ ΜΙΡΚΑ
Εικονογράφος:ANNABEL SPENCELEY
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1996
ISBN:9789602741337


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Δώρα, τραγούδια, γλυκά, έντονα χρώματα και όμορφα έθιμα δημιουργούν ένα κλίμα ζεστασιάς που προσφέρει στα παιδιά και στους μεγάλους ένα αίσθημα ασφάλειας.


Όμως, τα παιδιά της οικογένειας που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο της Ένιντ Μπλάιτον δεν αρκούνται μόνο στο να απολαμβάνουν τα Χριστούγεννα, θέλουν και να τα καταλαβαίνουν.


Έτσι μέσα από ερωτήσεις με τις οποίες βομβαρδίζουν τους γονείς τους, όπως «γιατί στολίζουμε το δέντρο», «γιατί λέμε τα κάλαντα», κ.λπ, φωτίζονται έθιμα αιώνων που έχουν επιζήσει στην καρδιά και στο μυαλό των ανθρώπων. Δίνεται η ευκαιρία στον μικρό αναγνώστη να μάθει πόσο παλιά, πολλές φορές πανάρχαια είναι τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Δύσης και να τα συγκρίνει με αυτά της Ελλάδας, τα οποία είναι επίσης παλιά και άγνωστα στα παιδιά.


Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τους μικρούς φίλους της λογοτεχνίας, από την κλασική πένα της Ένιντ Μπλάιτον, απόλυτα ταιριαστό με το πνεύμα των ημερών. Το βιβλίο συνοδεύεται από κασέτα με κάλαντα και εορταστικά τραγούδια που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.





Η ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν ενθουσιάσει εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα του τι μπορεί να δημιουγήσει ένα εφευρετικό μυαλό και μια πλούσια φαντασία.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!