0
Your Καλαθι
Cucina amore mio
Οι ερωτικές συνταγές μου
Περιγραφή
Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα. Η επιστήμη όμως παραδέχεται κάτι άλλο: τη γενικότερη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τη σεξουαλική λειτουργία. Και σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζει τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίζουν κάποιες τροφές ή ορισμένα θρεπτικά συστατικά.
Με βάση λοιπόν έγκυρες μελέτες, ο Έκτορας Μποτρίνι αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και μας παρουσιάζει τις «τροφές του έρωτα», συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη – στο τραπέζι και στο κρεβάτι.
Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.
Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο.
Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.
Με βάση λοιπόν έγκυρες μελέτες, ο Έκτορας Μποτρίνι αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και μας παρουσιάζει τις «τροφές του έρωτα», συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη – στο τραπέζι και στο κρεβάτι.
Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.
Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο.
Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις