0
Your Καλαθι
Η καλλιέργεια οσπρίων
Φασόλια - Ρεβίθια - Φακές
Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό δίνονται όλες οι λεπτομέρειες για την καλλιέργεια:
-του Φασολιού (τόσο για παραγωγή νωπών λωβών όσο και ξηρών οσπρίων)
-του Ρεβιθιού (για παραγωγή οσπρίων)
-της Φακής (για παραγωγή οσπρίων).
Για κάθε καλλιέργεια παρουσιάζονται οι εξελίξεις και οι τάσεις της αγοράς, η περιγραφή του φυτού με το βιολογικό κύκλο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του, η καλλιεργητική τεχνική από την προετοιμασία του χωραφιού για σπορά μέχρι τη συγκομιδή και την αποθήκευση του προϊόντος, με ειδικές οδηγίες για την απαιτούμενη λίπανση και άρδευση, την καταπολέμηση των ζιζανίων κ.λπ. Παρουσιάζονται επίσης οι τύποι και οι ποικιλίες με τα χαρακτηριστικά τους, οι εχθροί & ασθένειες με την αντιμετώπισή τους, η βραστικότητα και οι παράγοντες που την καθορίζουν.
Σε ειδικό κεφάλαιο για κάθε καλλιέργεια, τέλος, δίνονται χρήσιμα στοιχεία με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, τις εισαγωγές & εξαγωγές και τις τάσεις της κατανάλωσης, των τιμών και του ακαθάριστου κέρδους για τον καλλιεργητή.
Στο βιβλίο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν επίσης στην αρχή ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για τα ψυχανθή γενικά και στο τέλος ένα κεφάλαιο με προτάσεις για την ανάπτυξη του τομέα των οσπρίων.
-του Φασολιού (τόσο για παραγωγή νωπών λωβών όσο και ξηρών οσπρίων)
-του Ρεβιθιού (για παραγωγή οσπρίων)
-της Φακής (για παραγωγή οσπρίων).
Για κάθε καλλιέργεια παρουσιάζονται οι εξελίξεις και οι τάσεις της αγοράς, η περιγραφή του φυτού με το βιολογικό κύκλο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του, η καλλιεργητική τεχνική από την προετοιμασία του χωραφιού για σπορά μέχρι τη συγκομιδή και την αποθήκευση του προϊόντος, με ειδικές οδηγίες για την απαιτούμενη λίπανση και άρδευση, την καταπολέμηση των ζιζανίων κ.λπ. Παρουσιάζονται επίσης οι τύποι και οι ποικιλίες με τα χαρακτηριστικά τους, οι εχθροί & ασθένειες με την αντιμετώπισή τους, η βραστικότητα και οι παράγοντες που την καθορίζουν.
Σε ειδικό κεφάλαιο για κάθε καλλιέργεια, τέλος, δίνονται χρήσιμα στοιχεία με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, τις εισαγωγές & εξαγωγές και τις τάσεις της κατανάλωσης, των τιμών και του ακαθάριστου κέρδους για τον καλλιεργητή.
Στο βιβλίο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν επίσης στην αρχή ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για τα ψυχανθή γενικά και στο τέλος ένα κεφάλαιο με προτάσεις για την ανάπτυξη του τομέα των οσπρίων.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις