Henry and June - Χένρι και Τζουν

68721
Συγγραφέας: Νιν, Αναΐς
Εκδόσεις: Σμίλη
Σελίδες:318
Μεταφραστής:ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1997
ISBN:9789607218285


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Στα περίφημα «Ημερολόγιά» της, παραποίησε την αλήθεια. Για να μην πληγώσει τον άντρα της που τη λάτρευε, έκρυψε το μεγάλο της έρωτα με τον Χένρι Μίλερ. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα της «¨Μυστικά Τετράδια» και η «Παράφορη Σχέση», όπου η Αναΐς Νιν αποκαλύπτει το πάθος της με τον μεγάλο αμερικανό συγγραφέα.


Αυτή η γυναίκα είναι καταστροφική, τρελή. Είναι η νύχτα και ο θάνατος. Η Αναϊς, η τρυφερή πεταλούδα, την τριγυρίζει μαγνητισμένη από τη φονική γοητεία της. «Οταν κοιτάζω το πρόσωπό σου», της γράφει, «νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ την τρέλα σου. Την κουβαλάω μέσα μου σαν ένα μυστικό, που δεν γίνεται πια να κρύψω. Αισθάνομαι μια χαρά, σαν αυτή που έχουμε όταν αποδεχόμαστε το θάνατο και την ανυπαρξία»{...}

Ο Χένρι παραβλέπει την ηδονή που υπάρχει στο να μην τα ξέρεις όλα, στο να μην τα έχεις δικά σου όλα, στο να σκύβεις επικίνδυνα πάνω απ' την άβυσσο, στο να μην φτάνεις σε μια συγκεκριμένη κορύφωση. Και οι δυο, και ο Χένρι και η Τζουν, κατέστρεψαν τη λογική και την ισορροπία της ζωής μου. Είναι καλό αυτό. Το πρότυπο είναι νεκρό. Τώρα, μπορώ πια να ζήσω. Δεν είμαι εγώ για πρότυπα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!