Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 14.84
11.87
Τιμή Πρωτοπορίας
+
597937
Εκδόσεις: Φίλντισι
Σελίδες:94
Ημερομηνία Έκδοσης:14/02/2023
ISBN:9786185456825
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η σημερινή πραγματικότητα επιτάσσει την εξατομικευμένη διδασκαλία σε εναρμόνιση με το σύνολο της τάξης. O σύγχρονος εκπαιδευτικός καλείται να σκύψει με αγάπη και γνώση πάνω στα προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα, γι’ αυτό το πόνημα αυτό επαναπροσδιορίζει το ρόλο του. Επίσης, του παρέχει υλικό και μεθόδους βάσει των αρχών της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής, ώστε μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διδακτικής και μαθησιακής στρατηγικής να εξετάζει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά, καθώς και τα παιδαγωγικά οφέλη που προκύπτουν. Για να είναι εύστοχη και αποτελεσματική η διδασκαλία καλείται ο εκπαιδευτικός να διερευνήσει το γνωστικό επίπεδο του μαθητή και να ανακαλύψει ποια είναι τα ενδιαφέροντά του.

Η διαφοροποιημένη παιδαγωγική απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ, έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα, που δημιουργούν οι πολιτισμικές διαφορές και οι μαθησιακές δυσκολίες στην ιδιαίτερα ανομοιογενή σχολική τάξη της σύγχρονης εποχής.

Το βιβλίο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό υλικό σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της Προσχολικής, της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα, «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και Μάθηση» που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση το 2020-2021 για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και Μάθηση» που διοργανώθηκε το 2021-2022 από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!