Μη αναστρέψιμη απώλεια ψευδαισθήσεων

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 11.96
8.37
Τιμή Πρωτοπορίας
+
544172
Εκδόσεις: Σαιξπηρικόν
Σελίδες:136
Επιμελητής:ΑΛΙΣΑΝΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μεταφραστής:ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗ ΒΙΚΥ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/02/2021
ISBN:9786185274450
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Οι γυναίκες ευθύνονται για έλλειψη επιμέλειας, οι άντρες για τις διαφορές στους μισθούς μεταξύ των δύο φύλων και οι Μουσουλμάνοι για την περιορισμένη ορατότητα μέσα από τη μπούρκα. Οι Ασιάτες είναι υπεύθυνοι για τη γρίπη των πουλερικών, οι γέροι για τα ποπ σουξεδάκια και οι νέοι για το ρατσισμό. Οι γυναίκες ευθύνονται για τα περιοδικά λάιφ στάιλ, οι άντρες για τα πορνοπεριοδικά και οι Μουσουλμάνοι για τις κλειτοριδεκτομές στα κορίτσια. Οι γέροι είναι υπεύθυνοι για τις πληγές από τις κατακλίσεις, οι νέοι για τα γραπτά τους στις εξετάσεις και οι Ασιάτες για την ανώτατη εκπαίδευση.

Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για το Χόλλυγουντ. Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για το χρηματοοικονομικό σύστημα.
Οι Μαύροι ευθύνονται για τις πίστες στις ντισκοτέκ.

Οι Μαύροι ευθύνονται για τα κοινωνικά επιδόματα.
Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.
Οι Μουσουλμάνοι ευθύνονται για τους φετφάδες, οι γυναίκες

για τις δίαιτες κι οι άντρες για τον καπιταλισμό. Οι νέοι ευθύνονται για τα χάπια της επόμενης μέρας, οι γέροι για τα παυσίπονα και οι Ασιάτες για τα χαμογελαστά φατσάκια πάνω στα χάπια ecstasy.

Οι άντρες ευθύνονται για τα προφυλακτικά, οι γυναίκες για τις εκτρώσεις κι οι Μουσουλμάνοι για τα κεμπαμπτζίδικα.

Η ανθρωπιά ξεκινάει απ’ το σπίτι. Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.

Όποιος αρνείται να επωμιστεί τις ευθύνες του, αποποιείται κάθε δικαίωμά του στην κοινωνία. Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.

Οι Ασιάτες ευθύνονται για τη χλωρίδα του εντέρου, οι γέροι για το κάπνισμα κι οι νέοι για τα μπητς πάρτι και τα τριπάκια. Οι γυναίκες ευθύνονται για το μαγείρεμα, οι άντρες για το κυκλοφοριακό και οι Μουσουλμάνοι για την εναέριο κυκλοφορία. Οι γέροι ευθύνονται για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νέοι για την έμμισθη σκλαβιά στα εργοστάσια της Nike και οι Ασιάτες για το Σινικό Τείχος.

Οι μεγάλες εταιρίες ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι μεγάλες εταιρίες ευθύνονται για τις περιπόλους θανάτου.

Οι κυβερνήσεις ευθύνονται για την αστυνομία. Οι κυβερνήσεις ευθύνονται για το δημοσιονομικό σύστημα.

Οι Μουσουλμάνοι ευθύνονται για το συντηρητισμό, οι γυναίκες για την ελαφρομυαλιά και οι άντρες για τις τράπεζες. Οι έφηβοι ευθύνονται για τους θριάμβους των ομάδων, οι γέροι για το δολάριο και οι Ασιάτες για τις πολεμικές τέχνες. Οι άντρες ευθύνονται για τη διαφθορά, οι γυναίκες για τη γραφειοκρατία και οι Μουσουλμάνοι για την οικονομική ενίσχυση της τρομοκρατίας.

Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Έχουμε χάσει πια κάθε αντίσταση.

Οι Μουσουλμάνοι ευθύνονται για το σύστημα αρίθμησης, οι Εβραίοι για την αριθμολογία, αλλά για τους οικονομικούς υπολογισμούς ποιος ευθύνεται;

Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για το χάπι, οι άντρες για τις καπότες, αλλά ποιος απ’ τους δυο οφείλει κάθε φορά να τραβιέται;

Οι γέροι ευθύνονται για τις θρομβώσεις, οι νέοι για τις μασημένες τσίχλες που κολλάνε όπου να ’ναι, αλλά ποιος φέρει την ευθύνη για τους πεζοδρόμους;

Ο Λευκός ευθύνεται για τον αυνανισμό μέσα στα τζιπ, ο Μαύρος για τους πυροβολισμούς από διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά ποιος ευθύνεται για την εφεύρεση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Ο Κίτρινος ευθύνεται για τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών gadgets, ο Ερυθρόδερμος για τα καζίνο, αλλά ποιος φέρει την ευθύνη για τα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες;

Τα αγόρια ευθύνονται για τα βεσπάκια, τα κορίτσια για τους κάγκουρες, αλλά ποιος ευθύνεται για τα σημάδια απ’ το μαρσάρισμα στο χωματόδρομο;

Οι ψηλοί ευθύνονται για τα πάνω ράφια, οι κοντοί για το χώρο που μένει για τα πόδια στα αεροπλάνα, αλλά ποιος ευθύνεται για τις πτυσσόμενες καρέκλες;

Οι μορφωμένοι ευθύνονται για την ατέλειωτη δύσκολη ορολογία, οι αμόρφωτοι για τις βρισιές, ποιος όμως ευθύνεται για τα σχόλια;

Οι πλούσιοι ευθύνονται για τα σπορ αυτοκίνητα, οι φτωχοί για τα τουκτούκ, ποιος όμως ευθύνεται για τα drones;

Οι άντρες ευθύνονται για τον Άρη, οι γυναίκες για την Αφροδίτη, αλλά ποιος είναι υπεύθυνος για την πατρίδα; Κάποιος πρέπει να ευθύνεται για τους μοντέρνους καιρούς.

Κάποιος πρέπει να ευθύνεται για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τη θερμοκρασία, την κουφόβραση, τον καιρό που έχει ξεφύγει. Κάποιος θά ?πρεπε να ντρέπεται. Κάποιος θα ’πρεπε να ’χει ένοχη συνείδηση. Κάποιος θα φταίει, δεν μπορεί.

Θεωρία: Ίσως όλα αυτά να είναι σιωνιστική συνωμοσία. Θεωρία: Ίσως να ’ναι κι οι Μουσουλμάνοι.
Θεωρία: Κι οι χριστιανικές αυτοκρατορίες ίσως έχουν κάτι να πουν, ας πούμε.
Θεωρία: Αλλά κι η γυναικεία πανουργία δεν είναι δα και καμιά νέα μόδα.

Θεωρία: Αλλά και η αυξημένη ανδρική επιθετικότητα δεν είναι δα και καμιά νέα μόδα.

Θεωρία: Ο Ιμπεριαλισμός, ο Διεθνής Κομμουνισμός, οι μελέτες για την κοινωνική διάσταση του φύλου, η Πατριαρχία και η Διεθνής Λέσχη Κιγουάνι επίσης.

Θεωρία: Κάποιος πρέπει να φταίει για την πείνα.
Κανείς δε σφηνώνει κατά λάθος ξυλαράκια από μπαμπού κάτω απ’ τα νύχια των άλλων. Κανείς δεν κατουράει το Κοράνι κατά λάθος. Δεν πετάει κανείς μολότοφ κατά λάθος στα παιδάκια των Ρομά. Κανείς δεν πυροβολεί κατά λάθος τους γονείς του. Τα drones είναι εργαλεία ακριβείας. Είναι τα χειρουργικά νυστέρια των τοπίων.

Οι Ασιάτες είναι υπεύθυνοι για την τεχνολογία των smartphones. Οι γέροι για την τεχνολογία των συμβατικών τηλεφώνων, –αυτών, με τα κουμπιά– και οι νέοι για τις γυμνές φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τα καροτσάκια των μωρών, οι άντρες για τα πολυτελή αυτοκίνητα και οι Μουσουλμάνοι για τις βόμβες στα λεωφορεία. Οι γέροι είναι υπεύθυνοι για τις αιμορροΐδες, οι νέοι για την ακμή και οι Ασιάτες για τη δυσανεξία στη λακτόζη.

Οι Εβραίοι ευθύνονται για τη γάζα. Οι Εβραίοι ευθύνονται για την πανούκλα.

Οι Μαύροι ευθύνονται για τις κλειτοριδεκτομές. Οι Μαύροι ευθύνονται για τη ραπ.

Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Η ανθρωπιά ξεκινάει απ’ το σπίτι.

Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τις μίνι φούστες, οι άντρες για τα δερμάτινα μπουφάν και οι Μουσουλμάνοι για ό,τι καλύπτει το κεφάλι. Οι άντρες είναι υπεύθυνοι για τις ουρολοιμώξεις, οι γυναίκες για τη σύφιλη και οι μουσουλμάνοι για τις επιθέσεις με οξύ.

Οι νέοι είναι υπεύθυνοι για τις πονηρές ματιές, οι γέροι για το παρελθόν και οι Ασιάτες για την Αιωνιότητα. Οι Ασιάτες είναι υπεύθυνοι για τον Κομφούκιο, οι γέροι για το Σωκράτη και οι νέοι για το τουίττερ.

Έχουμε χάσει κάθε αντίσταση. Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.

Οι Μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για την Ενδεκάτη Σεπτεμβρίου, οι άντρες για την Πρωτομαγιά και οι γυναίκες για την παλίρροια και την άμπωτη. Οι γέροι είναι υπεύθυνοι για την ηλικία, οι νέοι για τη νεότητα και οι Ασιάτες για την αύξηση του πληθυσμού. Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για την κουλτούρα του φαγητού, οι άντρες για την κουλτούρα του ποτού και οι Μουσουλμάνοι για την κουλτούρα της βίας.

Οι Εβραίοι ευθύνονται για το γκόλεμ. Οι Εβραίοι ευθύνονται για την Παλαιά Διαθήκη. Οι Εβραίοι έχουν τα γένια, οι Εβραίοι και τα χτένια.

Οι άντρες ευθύνονται για το δουλεμπόριο, οι γυναίκες για την πορνεία και οι Μουσουλμάνοι για τα τζαμιά. Οι Μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για το ρεφορμισμό, οι άντρες για τα εργατικά κινήματα και οι γυναίκες για τα ήθη της κοινωνίας. Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τα θερμοκήπια, οι άντρες για τα φαινόμενα του θερμοκηπίου και οι Μουσουλμάνοι για τα παρασιτοκτόνα.

Η ανθρωπιά ξεκινάει απ’ το σπίτι. Έχουμε χάσει πια κάθε αντίσταση.

Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!