Η Αθήνα σε 7 διαδρομές

Ένας οδηγός για μικρούς και μεγάλους
114088
Συγγραφέας: Ντεκάστρο, Μαρίζα
Εκδόσεις: Ακρίτας
Σελίδες:71
Εικονογράφος:ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/2000
ISBN:9789603281504


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


ΚΡΙΤΙΚΗ



Την περασμένη Κυριακή, χεράκι χεράκι με την εννιάχρονη Ερατώ και τη δεκάχρονη Ελένη, ξεκινήσαμε για να γνωρίσουμε την αρχαία Αθήνα όπως θα έπρεπε να τη γνωρίζουμε. Αυτή τη φορά ήμασταν και οι τρεις οργανωμένες, καλά μελετημένες και αποφασισμένες να δούμε όσο περισσότερα μας επέτρεπε η φυσική αντοχή μας. Φαίνεται, το βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο είχε κάνει το θαύμα του από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια των παιδιών. Αυτή τη φορά η βόλτα μας δεν είχε σχέση με την προηγούμενη, που παίζοντας το παιχνίδι των περιπατητικών φιλοσόφων επιχειρήσαμε να διασχίσουμε την Πνύκα και να φτάσουμε ως και την Ακρόπολη ασθμαίνοντας ανάμεσα στα πώς και στα γιατί. Αυτή τη φορά είχαμε για οδηγό μας την Αθήνα σε 7 διαδρομές που μας ξενάγησε ακούραστα στην πρώτη διαδρομή που επιλέξαμε.

Ξεκινήσαμε πρωί πρωί. Πήραμε τον ηλεκτρικό, κατεβήκαμε στο Μοναστηράκι και περπατήσαμε ώς την οδό Αδριανού στο σημείο που συμβάλλει με την αρχαία οδό Παναθηναίων. Τα παιδιά, με το βιβλίο ανοιχτό στη σελίδα όπου εικονίζεται ο χάρτης της Αρχαίας Αγοράς, όρμησαν ασυγκράτητα στον αρχαιολογικό χώρο αναγνωρίζοντας και ονομάζοντας τα περισσότερα από τα ερείπια των αρχαίων οικοδομημάτων. Ανεβήκαμε τον μικρό λόφο του Αγοραίου Κολωνού και εκεί ο ενθουσιασμός των παιδιών κορυφώθηκε όταν μια οικογένεια Αμερικανών μας πλησίασε και μας ρώτησε πού θα μπορούσαν να προμηθευτούν και αυτοί το πολύτιμο βιβλιαράκι. Στη δεδομένη στιγμή δεν ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε αν το βιβλίο κυκλοφορούσε ή αν επρόκειτο να κυκλοφορήσει στα αγγλικά. Προθυμοποιηθήκαμε, ωστόσο, να μοιραστούμε μαζί τους τούς όμορφους, πολύχρωμους χάρτες και τα εντυπωσιακά σχέδια της ελληνικής έκδοσης που είχαμε στα χέρια μας και να απολαύσουμε μαζί τους τη θέα του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου έτσι όπως απλωνόταν μπροστά μας από το ύψωμα που βρισκόμασταν.

Ο περιορισμένος χώρος αυτής της σελίδας δεν μας επιτρέπει δυστυχώς να παραθέσουμε περισσότερα από την εμπειρία της ξεχωριστής ξενάγησης που μας προσέφερε το βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με πολύ αγάπη για την πολιτιστική κληρονομιά μας αλλά και με αγάπη για το παιδί στο οποίο απευθύνεται. Το ύφος της γραφής, απλό αλλά όχι απλοϊκό, καταφέρνει να προσεγγίσει τις μικρές ηλικίες αλλά και να εντυπωσιάσει τις μεγάλες καθώς αποκαλύπτεται ότι πίσω από κάθε ξενάγηση της συγγραφέως βρίσκεται η έμπειρη παιδαγωγός.

Γεωργία Γαλανοπούλου, «ΤΟ ΒΗΜΑ», 08-07-2001

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!