Μνήμες ιστορίας

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 6.00
4.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
152014
Συγγραφέας: Πανάγος, Θόδωρος Π.
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
ISBN:9780002247467
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Οι Μνήμες Ιστορίας αποτελούν αυθεντικά ντοκουμέντα από τις φυλακές και τις εξορίες της περιόδου 1944-1961. Πρόκειται για μια συλλογή γραμμάτων, σημειωμάτων, καρτών, φωτογραφιών, ποιημάτων που σώθηκαν από την αλληλογραφία των φυλακισμένων κι εξόριστων, «περνώντας» τη λογοκρισία και τον έλεγχο της εποχής.

Στις σελίδες της έκδοσης ανθολογείται μεταξύ άλλων απόσπασμα από τις σελίδες ημερολογίου μαχήτριας του ΔΣΕ, όπως ακόμη και επίσημα στοιχεία, αφηγήσεις αγωνιστών που φωτίζουν τους ηρωικούς αγώνες του λαού απέναντι στην αποτρόπαιη στάση των δυνάμεων του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των ντόπιων ερεισμάτων του.

Από την άποψη αυτή, η έκδοση αυτή δεν αποτελεί μια απλή συλλογή ιστορικού υλικού. Η ιδιαίτερη λογοτεχνική σύνθεση των ντοκουμέντων από τον Θόδωρο Πανάγο δημιουργεί μια εσωτερική ατμόσφαιρα και δομή που πλησιάζει τη θεατρικότητα, τη μυθιστορία, εν τούτοις βάση αυτής της «λογοτεχνοποίησης» αποτελεί ένα αναμφισβήτητα ιστορικό πρωτογενές υλικό, του οποίου η πρωτότυπη γραφή διατηρείται και διανθίζεται από την καταγραφή προφορικών τραγουδιών ή ποιημάτων επώνυμων και ανώνυμων δημιουργών των γυναικείων φυλακών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!