Ο ελληνισμός της διασποράς

Προβλήματα και προοπτικές. Διεθνές επιστημονικό συνέδριο
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 13.30
7.98
Τιμή Πρωτοπορίας
+
39719
Σελίδες:221
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1998
ISBN:9789602369456
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Τομέας Φιλοσοφίας

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα που ανακοινώθηκαν στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Κω με θέμα τον ελληνισμό της διασποράς.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στην Κω (5-8 Ιουλίου 1996).
Η επιλογή προφανώς του Αιγαίου και ειδικότερα της Κω, μολονότι prima vista εμφανίζεται αυτονόητη, συναρτάται με τα δεδομένα της συγκυρίας που καθιστούν επιτακτική την πνευματική θωράκιση των νησιών μας. Βέβαια ο τουρκικός επεκτατισμός, τον οποίο ενθαρρύνουν όλες οι μερίδες του στρατιωτικού-πολιτικού πλέγματος εξουσίας στο γειτονικό κράτος, δεν αντιμετωπίζεται με την εθνικιστική υστερία, που συμφύρεται με έναν αύξοντα λαϊκισμό πολλαπλών ευφοριών και έχει αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα προς τις ρητές διαθέσεις των εμπνευστών της, αλλά με τη δημιουργία μιας κοινωνίας ικανής να διευρύνει τους δημοκρατικούς της θεσμούς, να αναζωογονήσει βιώσιμα την περιφέρειά της, να εδραιώσει το κοινωνικό κράτος, να εκσυγχρονίσει τις οικονομικές της δομές και να αναζητήσει πολλαπλά ερείσματα με την εκδίπλωση μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!