Ο Ξένος Φαέθων

και άλλα διηγήματα
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 12.78
9.59
Τιμή Πρωτοπορίας
+
330519
Συγγραφέας: Πανώριος, Μάκης
Εκδόσεις: Πύλη
Σελίδες:262
Ημερομηνία Έκδοσης:02/06/2010
ISBN:9789607041289
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Σε συνάντησα όταν ο χρόνος είχε οικοδομήσει πλέον το παλάτι του κι εσύ είχες ολοκληρώσει τις μεταμορφώσεις σου. Τότε κι εγώ κάθισα στο ακρογιάλι τον νησιού μου και σ' αντέγραψα. Όταν τελείωσα, μάζεψα τις άλλες μουσικές σου και επέστρεψα στο παραμύθι μου. Εσύ ξάπλωσες έξω απ' την πόρτα μου κι άρχισες να παίζεις τη φλογέρα σου. Το αίμα μου άρχισε να τραγουδάει, κι αποκοιμήθηκα μες στα μαλάματά σου. Μη με ξυπνήσεις, σε παρακαλώ. Έλα μες στ' όνειρό μου να ταξιδέψουμε μαζί. Άφησα το χαμόγελό μου έξω απ' τη θύρα, δίπλα στον κρίνο και στο τριαντάφυλλο. Πάρ' το και ξεκλείδωσε την".

Στη Γη, στο απώτατο μέλλον, ένας Ανταριανός, μακριά από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα του, υιοθετείται από οικογένεια γήινων. Τα παιδιά της οικογένειας τον αγαπούν, με τρόπο που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει πάντα. Ο Ανταριανός γίνεται ο νέος Ιεροφάντης της Θεάς Παρθένας. Φυσικά υπάρχουν και αντιδράσεις. Αλλά με τις εξωγήινες δυνάμεις του καταπολεμά το κακό και γεμίζει τον τόπο ομορφιά.
Μια αντιρατσιστική νουβέλα για τον ξένο που ζει ανάμεσά μας. Με πολύ ανθρωπιά, ποίηση και φαντασία. Και μαζί με τον Ξένο Φαέθωντα, έντεκα ακόμα διηγήματα που πραγματεύονται πλευρές του ζοφερού μέλλοντος του ανθρώπινου γένους, από τον Μάκη Πανώριο, τον "πατριάρχη" του ελληνικού φανταστικού διηγήματος.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!