Ροδίτης (Μπρόκτειον)

Ιστορία - Παραδόσεις - Έθιμα
395944
Εκδόσεις: Ρήσος
Σελίδες:162
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2013
ISBN:9789607056344


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πριν θολώσουν οι μνήμες και η ανάσυρσή τους αργότερα θα είναι αρκετά δύσκολη έως αδύνατη και για να αναπληρωθεί ένα κενό, που πιστεύουμε πως υπάρχει στην τοπική ιστοριογραφία, τουλάχιστον όσον άφορα το Ροδίτη, -επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάτι σχετικό- με την παρούσα εργασία ελπίζουμε, να προστεθεί το λιθαράκι εκείνο και το κενό πλέον να είναι μικρότερο.
Αν και το υλικό αυτό είχε συγκεντρωθεί προ πολλού και η συγγραφή είχε ολοκληρωθεί, η έκδοση σκόνταφτε, για οικονομικούς, ως συνήθως, λόγους. Παρά τις όποιες οχλήσεις σε φορείς και πρόσωπα και παρά τις υποσχέσεις, μέχρι σήμερα, το φως στο τούνελ δεν ήταν ορατό και τα γραπτά παρέμεναν στο συρτάρι.
Αλλά, με την πίστη, ότι θα βρεθεί τρόπος και η ιστορία του Ροδίτη θα γίνει κτήμα και εκείνων που θα ήθελαν να τη γνωρίσουν και θα μείνει στους μεταγενέστερους, με ιώβεια υπομονή περιμέναμε.
Και όπως για κάθε τι που του μέλλεται να γίνει, όταν έρθει η ώρα του πραγματοποιείται, έτσι ήρθε και η ώρα του Ροδίτη. Το ιστορικό της ίδρυσής του, τα έθιμα που αναβίωσαν από τους πρόσφυγες κατοίκους του, οι σημερινοί άνθρωποί του και οι ασχολίες τους, ως γραπτά, δεν μένουν πλέον ξεχασμένα σε κάποιο ράφι, αλλά γίνονται κτήμα όλων των ενδιαφερομένων. [...]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!