Έρωτας Φωτιά

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 16.00
11.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
576342
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες:422
Επιμελητής:ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:29/04/2022
ISBN:9789606264986
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Τίποτα δεν προµήνυε τις τεράστιες ανατροπές που θα έφερνε στην ήσυχη ζωή της Αρτέµιδος Αθηναΐδου, µια απλή επίσκεψή της µετά από πρόσκληση στο δικηγορικό γραφείο των Ν. και Α. Απέργη στην Αθήνα.

Η επιτακτική ανάγκη της για χρήµατα, ταυτόχρονα µε την τεράστια, καταραµένη κληρονοµιά, που απέκτησε αναπάντεχα από τον θανάσιµα διεστραµµένο εχθρό της, την έφερε µπροστά σε ηθικά διλήµµατα.

Να κάνει αποδοχή της κληρονοµιάς δεχόµενη τον όρο που υπήρχε, για να σώσει τα οικοτροφεία της και τα ορφανά που προστάτευε; Να εξοφλήσει τα χρέη της περιουσίας της και να µη σχολάσει κανέναν από τους ανθρώπους που εργάζονταν στη δούλεψή της; Ή να ακολουθήσει την καρδιά της που της βροντοφώναζε ΟΧΙ;

Η συµβουλή που της έδωσε ο δικηγόρος της, µήπως ήταν µια προσωρινή θεάρεστη λύση; Ή, η αρχή που θα έφερνε στην επιφάνεια όλα όσα είχε σκεπάσει το πυκνό προστατευτικό πέπλο της λήθης, που µόνη της είχε φτιάξει για να καλύπτει τη φριχτή παιδική της ηλικία;

Κι ο γοητευτικός Άδωνις Απέργης, θα γινόταν η σωτηρία της; Ή, η οριστική καταστροφή της, µε τη φωτιά που θα άναβε µέσα της η παρουσία του στη ζωή της;

Συναισθήµατα άγνωστα µέχρι εκείνη τη στιγµή… Αγάπη, Πάθος και Ζήλια, τάραξαν τις αισθήσεις της. Κι ένας Έρωτας Αυστηρά Απαγορευµένος για εκείνους! Ένας Έρωτας Καταστροφικός! Ένας Έρωτας Φωτιά… που δεν έκαιγε µόνο το κορµί, έκαιγε συθέµελα την ψυχή της, την παρέσυρε ολοκληρωτικά στη δίνη του…

Κριτικές

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ
ΕΡΩΤΑΣ ΦΩΤΙΑ: Μυθιστόρημα
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΙΑΤΟΥΛΑΚΗ : συγγραφέας
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πηγή

Η Πηνελόπη Πιατουλάκη στο νέο της μυθιστόρημα ΕΡΩΤΑΣ ΦΩΤΙΑ με απόλυτη προσοχή και φανερή ευαισθησία ξεδιπλώνει μια τρυφερή ιστορία αγάπης γεμάτη σκοπέλους σε έναν ωκεανό πληγών, λαθών, παθών. Η γλώσσα της αέρινη και δροσερή ξεσκεπάζει κρυμμένες ενοχές, πονεμένες ανθρώπινες στιγμές και αμέτρητα τραύματα.
Ένας άντρας και μια γυναίκα παγιδευμένοι σε ένα ενοχικό παρελθόν που τους επέλεξε ακούσια αδυνατούν να ζήσουν το παρόν και να ονειρευτούν το μέλλον. Οι μοίρες τους δεμένες με μια αόρατη κλωστή στήνουν γύρω τους ένα περίτεχνο σκοτεινό υφαντό που όλο ξηλώνεται από απροσδόκητες βελόνες που καρφώνονται ανεξέλεγκτα πάνω του.
Η ιστορία διαδραματίζεται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Η συγγραφέας κάνει αναφορές σε πολλά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας όπως εκείνο της ενδοοικογενειακής παιδικής κακοποίησης , της λαίλαπας της φωτιάς στο Μάτι με τις ολέθριες καταστροφικές συνέπειες της στην ανθρώπινη ζωή, στα ψυχικά τραύματα που προκαλούνται από λαθεμένες επιλογές, στα ανθρώπινα γενικά πάθη και φοβίες.
Μια αισθηματική ιστορία φωτιάς πάθους, φωτιάς ενοχών, φωτιάς λαθών, φωτιάς ψυχών.
Οι ήρωες της άνθρωποι πληγωμένοι, μπερδεμένοι, πονεμένοι, άνθρωποι φορτωμένοι με φωτιές ψυχής που καίνε τα σωθικά τους.
Δεν είναι μόνο φωτιά ο έρωτας που τους ζώνει μα …φωτιά είναι η ίδια τους η ύπαρξη που καίγεται στις αδηφάγες φλόγες της εσωτερικής τους κόλασης.
Η Πηνελόπη Πιατουλάκη έχει όμως την ικανότητα με τη γλυκύτητα της ψυχής της, να γαληνεύει τον αναγνώστη της ιστορίας της με την υγρότητα των συναισθημάτων που αποπνέει μέσα από το βιβλίο της και να τον ταξιδεύει παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες της ζωής των ηρώων της, σε μια διαδρομή πλημμυρισμένη με φως…όπως φως εκπέμπει και η δική της ψυχοσύνθεση.
Πηνελόπη Πιατουλάκη ο έρωτας φωτιά σου …δεν με έκαψε …με φώτισε και σε ευχαριστώ για αυτό το φως.
Καλοτάξιδο το βιβλίο σου. Το απόλαυσα μέχρι το τέλος. Είσαι η συγγραφέας της αγάπης που την γράφεις με ευαισθησία, την περιγράφεις με αλήθεια, την υπογράφεις με την κοσμιότητα της ψυχής σου.
Με εκτίμηση
Εύα Μαζοκοπάκη.

Ένα πολύ δυνατό αισθηματικό μυθιστόρημα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πηγή. Ο για το τρίτο πόνημα της αξιόλογης συγγραφέως Πηνελόπης Πιατουλάκη, «Έρωτας φωτιά». Ο τίτλος του το χαρακτηρίζει απόλυτα, γιατί πράγματι είναι ένα βιβλίο σκέτη φωτιά. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του αναγνώστη και προκαλεί ποικιλομορφία συναισθημάτων. Ο μεστός, περιγραφικός λόγος τής συγγραφέως κατάφερε να με καθηλώσει μέχρι και την τελευταία σελίδα του κειμένου. Θίγει έντεχνα το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και τις συνέπειες αυτής της κακουργηματικής ενέργειας. Μέσα από τη δεμένη ιστορία του, αναδεικνύει σε όλες του τις διαστάσεις αυτό το εγκληματικό φαινόμενο που ταλανίζει την ανθρώπινη κοινωνία.
Έχω διαβάσει άλλα δύο εξαιρετικά βιβλία της κυρίας Πιατουλάκη και ομολογώ πως για ακόμη φορά με εξέπληξε θετικά. Όταν πήρα στα χέρια μου το «Έρωτας φωτιά» ήμουν σίγουρη πως θα ήταν ένα ακόμα λογοτεχνικό αριστούργημα. Η διαίσθηση και η επιλογή μου με δικαίωσαν απόλυτα. Θα σας δώσω μια μικρή λογοτεχνική γεύση, για να σας βάλω στο κλίμα της υπόθεσης και όταν το διαβάσετε να έχετε τη χαρά να ανακαλύψετε μόνοι σας τα μυστήρια που κρύβει.
Μια απροσδόκητη κληρονομιά θα επιφέρει τεράστιες ανατροπές στη ζωή της Αρτέμιδος και θ’ αναστήσει τα φαντάσματα του παρελθόντας. Οι επώδυνες μνήμες τής παιδικής της ηλικίας θα επανέρθουν και θα την παρασύρουν στη δίνη τους. Το χέρι που θα της προσφέρει ο Άδωνις είναι αυτό που θα τη στηρίξει, ταυτόχρονα όμως, θα την μπερδέψουν τα δικά του μυστικά.
Συνταρακτικές ανατροπές έρχονται να διαταράξουν τα δεδομένα. Το λυτρωτικό φως της αλήθειας θα λούσει τις ομιχλώδης σκιές του χτες, φέρνοντας στην επιφάνεια συγκλονιστικά μυστικά. Η συγκίνηση, η αγωνία και το μυστήριο εναλλάσσονταν διαρκώς κατά τη πλοκή. Η τραγωδία από τις πυρκαγιές που σάρωσαν πριν λίγα χρόνια το Μάτι, ζωντανεύουν μέσα στο κείμενο. Η συγγραφέας έχει κατορθώσει να αποδώσει επαρκώς τη σωρεία συναισθημάτων που γέννησε εκείνη η καταστροφή.
Σας συνιστώ να διαβάσετε κι εσείς την ιστορία του Άδωνη και της Αρτέμιδος. Θα σας συγκινήσει, θα σας ταξιδέψει, μα και θα σας προβληματίσει. Οι φλόγες τις αλήθειας μπορεί να πυρπόλησαν τις ζωές τους, μα ο έρωτάς τους θα γίνει η αφορμή για ν’’ αναγεννηθούν από τις στάχτες τους.
Συγχαρητήρια κυρία Πηνελόπη Πιατουλάκη για το έργο σας κι εύχομαι η συγγραφική σας πένα να μας χαρίσει στο μέλλον πολλά ακόμη πνευματικά ταξίδια.

Ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο με έντονα συναισθήματα και απρόβλεπτες εξελίξεις!!! Η κύρια ηρωίδα της ιστορίας, η Άρτεμις κοινωνική λειτουργός δύο μικρών οικοτροφείων ανηλίκων στο Μάτι Αττικής, λαμβάνει ένα απροσδόκητο μήνυμα για συνάντηση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Κλείνει ραντεβού μαζί τους και ο ένας εκ των δύο δικηγόρων σε καθαρά φιλικό επίπεδο την ενημερώνει για μία αξιοσημείωτη κληρονομιά στο όνομά της, η οποία προέρχεται από έναν θανάσιμο εχθρό της. Οι εξελίξεις καταιγιστικές που θα συναρπάσουν τον κάθε αναγνώστη!!! Καλοτάξιδο το βιβλίο της Πηνελόπης Πιατουλάκη!!!

Ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο με απλή γραφή πολλά και διαφορετικά συναισθήματα που σου κρατά το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα του .
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!