0
Your Καλαθι
Ποιοτικά Χαρακτηριστικά και Επεξεργασία Νερού
Έκπτωση
10%
10%
Περιγραφή
Ο ποιοτικός έλεγχος του νερού και η επιλογή της μεθόδου επεξεργασίας για τη χρήση του ως ποσίμου ή για την επίτευξη των ποιοτικών απαιτήσεων για συγκεκριμένες αγροτικές και βιομηχανικές εφαρμογές, αποτελεί γνωστικό αντικείμενο στο οποίο έχει κύρια συμμετοχή ο χημικός μηχανικός. Ο ρόλος του χημικού μηχανικού είναι ο ποιοτικός έλεγχος του νερού, η επεξεργασία του νερού προς επίτευξη επιθυμητών προδιαγραφών, καθώς και η έρευνα προς ανάπτυξη διεργασιών επίλυσης προβλημάτων.
Το παρόν βιβλίο άρχισε να αναβαθμίζεται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών. Η μεθοδολογία στη διάταξη και την παρουσίαση της ύλης, και η αλληλουχία περιγραφής εννοιών και φαινομένων, έτσι ώστε όλα τα θέματα να παρουσιάζονται με ομοιόμορφο τρόπο χωρίς κενά και με αποφυγή παραπομπών σε επόμενες σελίδες, κάνει εύκολη την κατανόηση και εφικτή την εμπέδωση των γνώσεων. Παράλληλα, καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια να δοθούν οι παράμετροι και η διαδικασία σχεδιασμού των διαφόρων διεργασιών, έτσι ώστε το βιβλίο να είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον και για όσους ασχολούνται με την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού.
Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Υδάτινοι Πόροι - Φυσικοχημικά Χαρακτηριστικα Νερού - Στοιχεία Μικροβιολογίας Νερού - Σχεδιασμός Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού - Κροκίδωση – Συσσωμάτωση - Ιζηματοποίηση – Βασικές Έννοιες Φυσικοχημείας - Καθίζηση και Επίπλευση - Διήθηση - Απομάκρυνση Οργανικών Ενώσεων και Ανόργανων Στοιχείων από το Νερό Με Προσρόφηση - Απολύμανση - Αντίστροφη Ώσμωση και Ηλεκτροδιάλυση - Ιοντοεναλλαγή - Απομάκρυνση Αέριων και Πτητικών Ενώσεων από το Νερό με Αέρα – Επικαθήσεις - Διάβρωση - Στρωμάτωση του Νερού Ταμιευτήρων και Διεργασία Αποστρωμάτωσης - Πόσιμο Νερό, Διατροφή και Υγεία - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο
Το παρόν βιβλίο άρχισε να αναβαθμίζεται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών. Η μεθοδολογία στη διάταξη και την παρουσίαση της ύλης, και η αλληλουχία περιγραφής εννοιών και φαινομένων, έτσι ώστε όλα τα θέματα να παρουσιάζονται με ομοιόμορφο τρόπο χωρίς κενά και με αποφυγή παραπομπών σε επόμενες σελίδες, κάνει εύκολη την κατανόηση και εφικτή την εμπέδωση των γνώσεων. Παράλληλα, καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια να δοθούν οι παράμετροι και η διαδικασία σχεδιασμού των διαφόρων διεργασιών, έτσι ώστε το βιβλίο να είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον και για όσους ασχολούνται με την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού.
Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Υδάτινοι Πόροι - Φυσικοχημικά Χαρακτηριστικα Νερού - Στοιχεία Μικροβιολογίας Νερού - Σχεδιασμός Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού - Κροκίδωση – Συσσωμάτωση - Ιζηματοποίηση – Βασικές Έννοιες Φυσικοχημείας - Καθίζηση και Επίπλευση - Διήθηση - Απομάκρυνση Οργανικών Ενώσεων και Ανόργανων Στοιχείων από το Νερό Με Προσρόφηση - Απολύμανση - Αντίστροφη Ώσμωση και Ηλεκτροδιάλυση - Ιοντοεναλλαγή - Απομάκρυνση Αέριων και Πτητικών Ενώσεων από το Νερό με Αέρα – Επικαθήσεις - Διάβρωση - Στρωμάτωση του Νερού Ταμιευτήρων και Διεργασία Αποστρωμάτωσης - Πόσιμο Νερό, Διατροφή και Υγεία - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις