Το τελευταίο φιλί

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 19.90
13.93
Τιμή Πρωτοπορίας
+
545760
Συγγραφέας: Πολίτης, Γιώργος Σ.
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:560
Ημερομηνία Έκδοσης:13/05/2021
ISBN:9786180138009
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Άμεσα διαθέσιμο

Περιγραφή

Άρρωστος στο νοσοκομείο, ο Μιχάλης Δανιήλ αποκάλυψε στην Έλενα, τη νεαρή νοσοκόμα που καθόταν πλάι του, μία τοποθεσία κι ένα θλιβερό μυστικό. «Απλώς δε θα πας μέρα με βροχή…» της είπε.
Μετά πήρε μια βαθιά ανάσα και άρχισε να βγάζει από μέσα του λόγια που τα είχε θαμμένα χρόνια, θαρρείς… Μιλούσε ασταμάτητα, κι όλη την ώρα φανταζόταν τον εαυτό του σκληρό, να κοιτάει τη ζωή μετανιωμένος. Και ήταν κρίμα, καθώς την αλήθεια εκείνης της σημαντικότερης, της τελευταίας μέρας δε θα τη μάθαινε ποτέ.
Αν είχε σταθεί τότε να ακούσει τα λόγια της Όλγας, όλη η ζωή του θα είχε αλλιώτικη πορεία.Ύστερα από μέρες, η Έλενα, τρελή από αγωνία, τον έψαξε στον ίδιο θάλαμο, στο ίδιο κρεβάτι να του πει τα νέα. Ήταν, όμως, αργά… Ο Μιχάλης Δανιήλ είχε ξοφλήσει τους λογαριασμούς του με τη ζωή.

Μια προδοσία στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, μια μεγάλη αδικία, ένας κατ’ εξακολούθηση βιασμός μιας κωφής γυναίκας και, έπειτα από χρόνια, κάποιοι θάνατοι που συνδέονται με αναπάντητα ερωτήματα θα χτίσουν μια ιστορία συνηθισμένη και περίπλοκη, από αυτές που υφαίνει η μοίρα, αδιαφορώντας για τα όνειρα και τις επιθυμίες των ανθρώπων.

Κριτικές

Πρόκειται για την ιστορία 3 γυναικών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, Μόρφω (γιαγιά), Μαριανή (κόρη) και Όλγα (εγγονή). Όπως ξεκαθαρίζει και ο συγγραφέας ο σκοπός του, όταν έγραφε το βιβλίο δεν ήταν να γράψει ένα ιστορικό μυθιστόρημα με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα , αλλά να αναλύσει τους χαρακτήρες σε βάθος, γι αυτό άλλωστε θα το χαρακτήριζε ο αναγνώστης ως κοινωνικό μυθιστόρημα! Αυτό που θεωρώ ότι βοηθάει στην ανάγνωση του βιβλίου που πάει μπρος πίσω κυρίως με αναδρομικές αφηγήσεις είναι ότι στην αρχή των κεφαλαίων αναφέρονται τα ονόματα των ηρώων που δρουν στο εν λόγω κεφάλαιο. Η γλώσσα είναι προσεγμένη και φυσικά συνάδει με την κοινωνικοοινομική κατάσταση του εκάστοτε ήρωα. Αυτό όμως που καθιστά το βιβλίο εξαιρετικό είναι οι φιλοσοφικοί στοχασμοί και οι εσωτερικοί μονόλογοι των ηρώων που κάποιες φορές οδηγούν τον αναγνώστη στην αμφιβολία για την ορθότητα ευρεως αποδεκτών απόψεων!Αυτό που εν γένει μου αρέσει τόσο σε αυτό το βιβλίο όσο και στο προηγούμενο του συγγραφέα είναι ότι με ώθησε σε βαθύτερες σκέψεις!Πολλά συγχαρητήρια στο συγγραφέα!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!