Ο λόφος με τις λιχουδιές

121579
Συγγραφέας: Ψαραύτη, Λίτσα Σ.
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:79
Εικονογράφος:ΔΙΑΤΣΕΝΤΑ ΠΑΡΙΣΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/04/2009
ISBN:9789601600390


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Όταν λιγόστεψαν τα ψάρια, οι γλάροι αναζήτησαν τροφή στο «λόφο με τις λιχουδιές». Τι είναι όμως ο λόφος με τις λιχουδιές και γιατί ξαναγύρισαν στο πέλαγος οι γλάροι;
Η Πελαγία είναι μια όμορφη μέδουσα. Ερωτεύεται όμως τον Επινέφελο, που είναι μαυρούλης και άσχημος. Οι συγγενείς και οι φίλοι της Πελαγίας προσπαθούν να εμποδίσουν αυτόν το γάμο, ώσπου ένα ξαφνικό γεγονός φέρνει αναστάτωση στο βυθό και ο Επινέφελος επεμβαίνει δυναμικά...




Μέσα από δύο ιστορίες από τις οποίες η μία διαδραματίζεται στην πόλη, κατά το μεγαλύτερο μέρος, και η άλλη στο βυθό της θάλασσας, ιστορίες εκφραστικές, εύληπτες για τους μικρούς αναγνώστες, η Λίτσα Ψαραύτη προβάλλει την ανησυχία της για τους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη Γη, το σπίτι όλων μας.

Ο «λόφος με τις λιχουδιές» είναι σκουπιδότοπος κι εκεί καταφεύγουν οι γλάροι να αναζητήσουν τροφή μια και οι θάλασσες, εξαιτίας της βουλιμίας και της αστοχασιάς μας, γίνονται φτωχότερες. Χορταίνουν εκεί και με τον καιρό λησμονούν βράχια, βουτιές και φτερουγίσματα, κύματα κι ευωδιές και τα μαγικά πλάσματα του βυθού... Ένα καλό μάθημα ζωής.

Η ιστορία «Δύο μέδουσες και δέκα παροιμίες» στο βυθό της θάλασσας έχει τη βάση της και αφορά την αγάπη που έδεσε μια κούκλα πολύχρωμη μέδουσα, την Πελαγία Κολοράτα, και μια αρσενική μέδουσα, ξενοφερμένη, καταμελάχρινη κι άγνωστη, πλην με περισσεύματα αισθημάτων. Κι εκεί που ετοίμαζαν τη μελλοντική ευτυχία τους, συνέβη η καταστροφή: γέμισε η θάλασσα πετρέλαιο, σκοτείνιασε ο τόπος. Αλλά ο μελαχρινός ξένος ήξερε τον τρόπο, είχε και την τόλμη κι η περιοχή λαμπικάρισε. Πληροφορίες για τη ρύπανση των θαλασσών μέσα από χαριτωμένα και διασκεδαστικά περιστατικά.

Πάρα πολύ όμορφη και εκφραστική, η εικονογράφηση της Διατσέντας Παρίση.

ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 29/06/2001

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!