0
Your Καλαθι
Drinking tsipouro in Volos
A manual
Έκπτωση
30%
30%
Περιγραφή
Αν είσαι ξένος που αποφάσισες οικογενειακά ή με μεγάλη παρέα να πας στον Βόλο για να εντρυφήσεις στην τσιπουρική σε κάποιο διάστημα διακοπών παρότι θα φύγεις αρκετά ικανοποιημένος, μην πιστέψεις ούτε στιγμή πως αυτή είναι η εμπειρία για την οποία είχες ακούσει πολλά. Θα πρέπει να επιστρέψεις άλλη μία φορά με μικρή παρέα και να βρεις έναν μερακλή Βολιώτη να σε οδηγήσει.
Η απήχηση που γνώρισε η ελληνική έκδοση και η ανάδειξη της χώρα σε τουριστικό brand με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα, συνυπολογίστηκαν στην απόφασή μας να μεταφράσουμε το εγχειρίδιο του Αλέξανδρου Ψυχούλη στα αγγλικά. Φιλοδοξία μας είναι το βιβλίο να καταστεί ένας οδηγός για τον κάθε «ξένο», που ενδιαφέρεται για την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα ενός τόπου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με ένα προϊόν.
Ο συγγραφέας μας ξεναγεί στην τσιπουροποσία συστήνοντάς μας τις ιδανικές συνθήκες, ώστε να απολαύσουμε ένα ή και περισσότερα τσιπουράκια. Το σωστό μαγαζί με το καλό χύμα τσίπουρο, το πως καθόμαστε, το μέγεθος της παρέας, το τσούγκρισμα, το μενού, ο χαρακτήρας του σερβιτόρου, η συζήτηση, ο τόπος, η ώρα και κυρίως ο ρυθμός είναι παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, ένας μερακλής Βολιώτης σε ρόλο ξεναγού, μας χαρίζει έναν ανθρωπολογικό οδηγό ευδαιμονίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Πρόκειται για ένα κείμενο με ζωηρές περιγραφές που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε ένα τσιπουράδικο του Βόλου, πλάι στο κύμα.
Η απήχηση που γνώρισε η ελληνική έκδοση και η ανάδειξη της χώρα σε τουριστικό brand με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα, συνυπολογίστηκαν στην απόφασή μας να μεταφράσουμε το εγχειρίδιο του Αλέξανδρου Ψυχούλη στα αγγλικά. Φιλοδοξία μας είναι το βιβλίο να καταστεί ένας οδηγός για τον κάθε «ξένο», που ενδιαφέρεται για την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα ενός τόπου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με ένα προϊόν.
Ο συγγραφέας μας ξεναγεί στην τσιπουροποσία συστήνοντάς μας τις ιδανικές συνθήκες, ώστε να απολαύσουμε ένα ή και περισσότερα τσιπουράκια. Το σωστό μαγαζί με το καλό χύμα τσίπουρο, το πως καθόμαστε, το μέγεθος της παρέας, το τσούγκρισμα, το μενού, ο χαρακτήρας του σερβιτόρου, η συζήτηση, ο τόπος, η ώρα και κυρίως ο ρυθμός είναι παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, ένας μερακλής Βολιώτης σε ρόλο ξεναγού, μας χαρίζει έναν ανθρωπολογικό οδηγό ευδαιμονίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Πρόκειται για ένα κείμενο με ζωηρές περιγραφές που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε ένα τσιπουράδικο του Βόλου, πλάι στο κύμα.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις