Η τέφρα του Φοίνικα

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 9.90
6.93
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €8.50
+
353416
Συγγραφέας: Ρεμούνδος, Γιάννης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:632
Ημερομηνία Έκδοσης:09/02/2012
ISBN:9789604965045
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πρώτο φονικό, φθινόπωρο του 1965. Ο Στάμος Καλυβωκάς, καφετζής σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό, γίνεται μάρτυρας ενός φόνου. Θύμα ο Θράσος Κρασοβασίλης και θύτης ο Γιάννης Ρούσσος. Ο πρώτος, χουντικός, δεσμοφύλακας και βασανιστής στη Μακρόνησο. Ο δεύτερος, αριστερός, επαναστάτης και φυλακισμένος.


Δεύτερο φονικό, καλοκαίρι του 1974. Ο Μάνθος Κρασοβασίλης, πετυχημένος και φιλόδοξος παράγοντας στο χωριό, προσπαθεί μάταια να συμφιλιωθεί με τον Στέλιο Ρούσσο, τσιράκι των χουντικών, αριβίστα και τζογαδόρο. Ο Ρούσσος αφήνει την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της κόρης του, από τα χέρια γνωστών αγνώστων.


Τρίτο φονικό, χειμώνας του 1982. Η Άννα Ρούσσου ορκίζεται να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της. Ο Μάνθος στοιχειώνει τη ζωή της. Το σχέδιο εκδίκησης που καταστρώνει θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ.


Μέσα από το χρονικό μιας βεντέτας, παρακολουθούμε την ιστορία της Ελλάδας, όπως ξεδιπλώνεται στα πρόσωπα-καρικατούρες, στις σκέψεις και στις δράσεις τους, μιας Ελλάδας όπου είναι διάχυτη η πίκρα και η διάψευση των ελπίδων.

Κριτικές

Ένα καλό μυθιστόρημα γύρω από το μίσος που άνοιξε η εμφύλια σύγκρουση και παίδεψε την ελληνική κοινωνία για πολλά πολλά χρόνια. Τρία φονικά στη σειρά με θύτες και θύματα να συμπλέκονται μεταξύ τους και να αλέθονται από τα γρανάζια της ιστορίας δίχως να το συνειδητοποιούν. Εμμονές που δεν είναι δυνατό να σβήσουν οδηγούν αναπότρεπτα σε νέους κύκλους αίματος και ο συγγραφέας εστιάζει κατά βάσιν στο ανθρώπινο, το πολύ ανθρώπινο γίγνεσθαι κι όχι τόσο στο ιστορικό, το οποίο ιστορικό εδώ έχει τη θέση ενός μακρινού απόηχου. Το βιβλίο ξεκινά αφηγηματικά δίχως εξάρσεις για να απογειωθεί από κάποιο σημείο κι έπειτα όταν - ιδιαίτερα στο δεύτερο και τρίτο μέρος - η γραφή γίνεται πολύ πιο παραστατική, περισσότερο εκφραστική και ποιητική, όταν ο συγγραφέας αρχίζει τις βαθιές καταδύσεις στις ψυχές των κεντρικών ηρώων. Εν τέλει μπορώ να πω ότι μου άρεσε σε μεγάλο βαθμό...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!