Το παλάτι των γαλάζιων δελφινιών

Ιστορικό μυθιστόρημα
38936
Συγγραφέας: Riebe, Brigitte
Σελίδες:568
Μεταφραστής:ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1997
ISBN:9789602368480


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

'Ενα πλούσιο ιστορικό μυθιστόρημα που παρασύρει τον αναγνώστη στο συναρπαστικό κόσμο της αρχαίας μυθολογίας, η οποία προβάλλεται από άλλη οπτική γωνία.
    Από τη μια μεριά η πατριαρχική άποψη του μύθου του Θησέα και τουΜινώταυρου, που ερμηνεύεται μ' ένα νέο, ερεθιστικό τρόπο. Από την άλλη ο κρητικός μύθος προσανατολισμένος στη μητριαρχική άποψη.
    'Ηρωας του έργου είναι ο Αστερίωνας, ο γιός της θεοποιημένης βασίλισσας Πασιφάης, ο μυστηριώδης ακροβάτης στα ταυροκαθάψια. Είναι ο εκλεκτός που, σύμφωνα με το χρησμό της Μεγάλης Μητέρας, είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την Κρήτη στην σωτηρία.Τότε συμβαίνει η έκρηξη του ηφαιστείου που ερημώνει τη νήσο Στρογγύλη, τη σημερινή Σαντορίνη. Μεγάλα παλιροϊκά κύματα έρχονται απειλητικά στην Κρήτη. 'Ομως η καταστροφή δεν έχει συντελεστεί ακόμα... Ο μόνος που γνωρίζει τον επικείμενο κίνδυνο είναι ο Αστερίωνας. Ο ήρωας είναι ο αφιερωμένος ιερέας της θεάς. Κι όμως κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την προειδοποίησή του για την καταστροφή. Ο όλεθρος πλησιάζει όταν ο Μίνωας φέρνει στην Κρήτη ως όμηρο το διάδοχο του αθηναϊκού θρόνου, τον Θησέα. Ο Αστερίωνας αναγνωρίζει στο πρόσωπό του μια από τις τρομακτικές του οπτασίες...

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!