0
Your Καλαθι
Το τσίπουρο και η τσικουδιά
Το ελληνικό απόσταμμα στεμφύλων
Περιγραφή
Το προλογίζει ο Γάλλος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bordeaux II κ. Alain Bertrand, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής του OIV για τα αποστάγματα.
Ο δημιουργός του τρίτομου της Οινολογίας, Ευάγγελος Σουφλερός, και ο συνεργάτης του στο παρόν έργο, Ροδοβίτης Βασίλης, μας υπόσχονται να καλύψουν με αξιώσεις το χώρο πέρα από τον οίνο, το χώρο του οινο...πνεύματος. Για το σκοπό αυτό διάλεξαν να διαπραγματευτούν το πλέον παραδοσιακό στην κατηγορία αυτή αλκοολούχο ποτό, που προέρχεται από το απόσταγμα στεμφύλων, το Τσίπουρο και την Τσικουδιά.
Το παρόν σύγγραμμα μελετά την πορεία του αποστάγματος στεμφύλων στο χρόνο, τη θέση του στο χώρο των αποσταγμάτων, τον παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο παρασκευής του, τη φυσικοχημική διεργασία γένεσής του, δηλαδή την απόσταξη, τη χημική του σύσταση, τη νομοθετική του οντότητα, την οικονομική του δυναμική, το ρόλο του στη διατροφή, τη γαστρονομία, τη λαογραφία, τους αναγκαίους για την επίευξη της ποιότητάς του χειρισμούς και ακόμη τις λέξεις, που πλάστηκαν από αυτό και για αυτό, το γλωσσάρι του.
Τα παραπάνω αντικείμενα αποτέλεσαν και αποτελούν πεδία έρευνας και μελέτης μιας 20χρονης επιστημονικής δραστηριότητας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τούτο το έργο.
Στη μονογραφία αυτή θα βρει το ενδιαφέρον του ο επιστήμονας, ο παραγωγός, ο λάτρης των γεύσεων και των παραόσεων της Ελλάδας, αλλά και ο διψασμένος για κάτι άλλο πέρα από αυτό, που του σερβίρουν οι επιτήδειοι πρέσβεις ενός ομοιόμορφου τρόπου ζωής στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Πολυτελής & έγχρωμη έκδοση
Σκληρό και εντυπωσιακό εξώφυλλο
Επιμελημένα κείμενα & ευχάριστο ύφος
110 έγχρωμες φωτογραφίες & σχήματα
Το «Τσίπουρο και η Τσικουδιά» θ’ αποτελέσει εξαιρετικό εφόδιο στα χέρια του κάθε ενδιαφερομένου.
Ο δημιουργός του τρίτομου της Οινολογίας, Ευάγγελος Σουφλερός, και ο συνεργάτης του στο παρόν έργο, Ροδοβίτης Βασίλης, μας υπόσχονται να καλύψουν με αξιώσεις το χώρο πέρα από τον οίνο, το χώρο του οινο...πνεύματος. Για το σκοπό αυτό διάλεξαν να διαπραγματευτούν το πλέον παραδοσιακό στην κατηγορία αυτή αλκοολούχο ποτό, που προέρχεται από το απόσταγμα στεμφύλων, το Τσίπουρο και την Τσικουδιά.
Το παρόν σύγγραμμα μελετά την πορεία του αποστάγματος στεμφύλων στο χρόνο, τη θέση του στο χώρο των αποσταγμάτων, τον παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο παρασκευής του, τη φυσικοχημική διεργασία γένεσής του, δηλαδή την απόσταξη, τη χημική του σύσταση, τη νομοθετική του οντότητα, την οικονομική του δυναμική, το ρόλο του στη διατροφή, τη γαστρονομία, τη λαογραφία, τους αναγκαίους για την επίευξη της ποιότητάς του χειρισμούς και ακόμη τις λέξεις, που πλάστηκαν από αυτό και για αυτό, το γλωσσάρι του.
Τα παραπάνω αντικείμενα αποτέλεσαν και αποτελούν πεδία έρευνας και μελέτης μιας 20χρονης επιστημονικής δραστηριότητας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τούτο το έργο.
Στη μονογραφία αυτή θα βρει το ενδιαφέρον του ο επιστήμονας, ο παραγωγός, ο λάτρης των γεύσεων και των παραόσεων της Ελλάδας, αλλά και ο διψασμένος για κάτι άλλο πέρα από αυτό, που του σερβίρουν οι επιτήδειοι πρέσβεις ενός ομοιόμορφου τρόπου ζωής στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Πολυτελής & έγχρωμη έκδοση
Σκληρό και εντυπωσιακό εξώφυλλο
Επιμελημένα κείμενα & ευχάριστο ύφος
110 έγχρωμες φωτογραφίες & σχήματα
Το «Τσίπουρο και η Τσικουδιά» θ’ αποτελέσει εξαιρετικό εφόδιο στα χέρια του κάθε ενδιαφερομένου.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις